Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΣΥΡΙΖΑ:1 χρόνος μνημόνιο - 100 χρόνια πίσω σε δικαιώματα και κατακτήσεις- Να στείλουμε μήνυμα καθολικής αντίστασης

Οι εργαζόμενοι πρέπει να μετατρέψουν την Γενική Απεργία στις 11 Μάη σε μια διαφορετική απεργία. Μια απεργία-απάντηση απέναντι στον πόλεμο που έχουν κηρύξει η κυβέρνηση, η Τρόικα και οι δυνάμεις του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, τους ανέργους. Απάντηση απέναντι στη διαρκή λιτότητα που καταδικάζει τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια.
Η κυβέρνηση και η Τρόικα τσακίζουν ό,τι κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες τις...
τελευταίες δεκαετίες. Καταστρέφουν και τα τελευταία ψήγματα των κοινωνικών δικαιωμάτων και της δημοκρατίας. Τσακίζουν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις. Τσακίζουν την υγεία, την παιδεία και την Κοινωνική Πρόνοια.
Με τη μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 11 Μάη, με την πιο πλατιά εργατική ενότητα, να σταλεί μήνυμα στην Τρόικα, την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τους πρόθυμους πολιτικούς συμμάχους τους, ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να μας γυρίσουν πίσω σε εργασιακό καθεστώς δουλείας και ανασφάλειας.
• Το δημόσιο χρέος δεν είναι χρέος του ελληνικού λαού. Διεκδικούμε τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του.
• Πατρίδα δεν είναι οι τράπεζες και οι πιστωτές, είναι οι άνθρωποι και τα δικαιώματά τους. Διεκδικούμε την εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών.
• Η Ελλάδα δεν είναι προς πώληση. Διεκδικούμε την αναπτυξιακή παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας, τη διέξοδο από την κρίση και τη σοσιαλιστική προοπτική.
Η πανεργατική απεργία στις 11 Μάη πρέπει να είναι οι αγωνιστική αφετηρία του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και των αντικοινωνικών πολιτικών της. Για τη συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας με πυρήνα την Αριστερά, η οποία θα βγάλει την χώρα μας από το μνημόνιο και θα προωθήσει μια πολιτική που θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού και όχι των πιστωτών και του κεφαλαίου.