Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Επίθεση Α. Γκερέκου κατά Ν. Δένδια

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, με χρηματοδότηση 290 εκ. ευρώ, η κατασκευή των φραγμάτων, που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα ύδρευσης της Κέρκυρας.
Από το προεκλογικό φυλλάδιο του κ. Δένδια


Μόνο θλίψη προκαλεί τον τελευταίο καιρό ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Δένδιας αντιπολιτεύεται. Σε μια πρωτοφανή έξαρση λαϊκισμού, εγκαλεί την Κυβέρνηση και εμένα προσωπικά για εμπαιγμό των Κερκυραίων. Για να τον ......
ανακαλύψει μάλιστα χρειάστηκε να ταξιδέψει μέχρι τις Βρυξέλλες, υποκαθιστώντας την Κυβέρνηση της χώρας του στην άσκηση οικονομικής πολιτικής, προκειμένου να ενημερώσει του Κερκυραίους γι΄ αυτό το πολύ καλά κρυμμένο «μυστικό», ότι η χώρα μας δεν έχει υποβάλλει επίσημα το αίτημα στην Ε.Ε. για την ένταξη του έργου.
Δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να επιχειρήσω να απαντήσω στις αιτιάσεις του κ. Δένδια. Δεν του καταλογίζω καν σκοπιμότητα. Του καταλογίζω μόνο άγνοια. Άγνοια στοιχειωδών γνώσεων ένταξης ενός έργου στο ΕΣΠΑ και μάλιστα μεγάλου έργου.
Άγνοια που του επέτρεψε το 2009 να διεκδικήσει τη ψήφο των Κερκυραίων πολιτών διατυμπανίζοντας ότι το έργο των φραγμάτων εντάθηκε στο ΕΣΠΑ, μη γνωρίζοντας ότι για να ενταχθεί πρέπει πρώτα να υποβληθεί επίσημα κάποιο αίτημα.
Άγνοια για το γεγονός ότι για να υποβληθεί ένα αίτημα μεγάλου έργου πρέπει πρώτα να διασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις. Όλα αυτά που θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ και τα έκανε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Την τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων, την υπογραφή τους από συναρμόδιους Υπουργούς, την προκαταρκτική υποβολή της πρότασης από τη Διεύθυνση Έργων Ύδρευσης και Αποχέτευσης της ΓΓΔΕ του Υπουργείου Υποδομών, τον έλεγχο πληρότητας των υποβληθέντων στοιχείων της πρότασης από την Ε.Ε., την επαναξιολόγηση της πρότασης, την ανεξάρτητη εμπειρογνωμοσύνη, τη σύσταση Ειδικής Υπηρεσίας.
Άγνοια τέλος που του επέτρεψε μόλις πριν ένα μήνα να επιδοθεί σε σκυταλοδρομία με την τοπική ΝΟΔΕ για να εξαγγείλει στους Κερκυραίους την «αμέριστη συμπαράσταση της Κυβέρνησης» για την ένταξη του έργου.
Σε ότι με αφορά αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτό το παιχνίδι της εσωστρέφειας στο οποίο επιδίδεται ο κ. Δένδιας. Είμαι πλέον πεπεισμένη πως από την αναπαραγωγή της εσωστρέφειας στην πολιτική ζωή της Κέρκυρας, συντηρείται ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού της δυναμικού. Ένα πολιτικό προσωπικό που νιώθει συνεχώς την ανάγκη να πυροβολεί πτώματα για να επιβιώσει, που κάποιες φορές ξηλώνει πινακίδες για να ξορκίσει φαντάσματα, ενώ κάποιες άλλες φορές εφευρίσκει νέους «βαρβάρους» σε κάποιο «αθηνοκεντρικό κράτος» απλά και μόνο για να καλύψει τις δικές του αδυναμίες. Υπάρχουν και πιο δημιουργικοί τρόποι για να επιβιώσει κάποιος πολιτικά. Ας τους ανακαλύψουν.