Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Και κλάααααμαααα η ΝΔούλα για τα φράγματα... Πέντε χρόνια τι κάνατε;;;

«Επανερχόμαστε, όπως δεσμευτήκαμε άλλα κυρίως λόγω της ιδιαίτερης ανησυχίας που προκαλούν τα πρόσφατα γεγονότα, στο φλέγον, για την Κέρκυρα, ζήτημα των φραγμάτων.
Όπως επισημάναμε σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας, και όπως αντιλαμβάνεται πλέον και Κερκυραϊκός Λαός, η παραμικρή περαιτέρω καθυστέρηση θέτει σε άμεσο κίνδυνο την υλοποίηση του έργου.
Η Κυβέρνηση όμως του ΠΑΣΟΚ και τα αρμόδια στελέχη της, φαίνεται να μην....
αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα του ζητήματος. Φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται ότι τα περιθώρια έχουν εξαντληθεί. Φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται ότι οι παλινωδίες, του τελευταίου ενάμιση χρόνου, ενισχύουν τους οποιουσδήποτε προβληματισμούς για την αδυναμία εκτέλεσης του έργου, εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.
Μετά την αποκάλυψη στον κύριο Δένδια, εκ μέρους των Υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι δεν έχει υποβληθεί επίσημο αίτημα για το έργο, θα περιμέναμε κάποια ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα και όχι τις συνήθεις αόριστες δηλώσεις. Οι αόριστες δηλώσεις, που ανατρέπονται από στοιχεία είναι πια απολύτως αναξιόπιστες και δεν πείθουν κανένα.
Μετά την συνάντηση του κ. Μαγκρυιώτη με τους τοπικούς φορείς, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα περιμέναμε να ενημερωθούμε για κάποια απτή και ουσιαστική εξέλιξη και όχι απλές και πάλι αόριστες ανακοινώσεις.
Πως μπορεί ο κ. Μαγκρυώτης να μας πείσει όταν, την ίδια στιγμή που διαβεβαιώνει με δηλώσεις του ότι το έργο θα δημοπρατηθεί άμεσα, προκύπτει ότι δεν γνώριζε καν τις διαδικασίες και ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει υποβάλει καν αίτημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
Η στάση των αρμοδίων προκαλεί ερωτηματικά και στον πλέον καλοπροαίρετο πολίτη.
Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση δηλώνει την αδυναμία της Κυβέρνησης να ολοκληρώσει μια διαδικασία που δρομολογήθηκε από την Νέα Δημοκρατία και βρίσκονταν στην τελική ευθεία από το καλοκαίρι του 2009;
Η ακόμη χειρότερα υποκρύπτει σκοπιμότητα για την ματαίωση υλοποίησης του έργου;


Ο Πρόεδρος και η ΝΟΔΕ Κέρκυρας παρακολουθούν τις εξελίξεις και περιμένουν άμεσα την απάντηση των αρμοδίων Υπουργείων στην ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας κύριος Νίκος Δένδιας.
Και ελπίζουμε αυτή τη φορά η απάντηση να είναι πιο σαφής και αξιόπιστη και να συνοδεύεται από ουσιαστική δέσμευση και άμεσες ενέργειες.
Γιατί η Κερκυραϊκή Κοινωνία ζητάει πλέον άμεσες και σαφείς απαντήσεις, άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες, ζητάει το έργο να υλοποιηθεί.
Και η Κερκυραϊκή Κοινωνία θα κρίνει το αποτέλεσμα και τους υπευθύνους.»