Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγελία του ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της Κέρκυρας τις αντεργατικές απολύσεις στις οποίες προχωρεί η εταιρεία....
Aquis, στο ξενοδοχείο Corfu Palace, με πρόσχημα το προσωρινό κλείσιμο για ανακαίνιση. Οι απολύσεις είναι σχεδιασμένες για να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Να τους αναγκάσουν να δεχτούν κάθε όρο και κάθε συμβιβασμό με την εταιρεία, απεμπολώντας τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Η εταιρεία Αquis, όπως και οι μεγάλες επιχειρήσεις θέλουν πάμφθηνους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα, για να μεγαλώνουν τα δικά τους κέρδη. Θέλουν όταν επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο να έχουν μειώσει δραστικά το κόστος, μειώνοντας τις αποδοχές και τα δικαιώματα, όσων εργαζομένων τελικά θα κρατήσουν. Αυτή τους την θρασύτητα και επιθετικότητα, την αντλούν από την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που τα δίνει όλα στο κεφάλαιο. Έχουν τις πλάτες της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Τους διευκολύνει το γεγονός ότι η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας δεν έχει βγάλει τσιμουδιά. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα. Η συμμετοχή στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη είναι ένας σταθμός. Ο αγώνας όλων, μαζί με το ταξικό Σωματείο Ξεν/λων, είναι το μοναδικό τους όπλο σήμερα. Απαιτείται να αλλάξει ο συσχετισμός στο Εργατικό κίνημα, υπέρ των ταξικών δυνάμεων, για να είναι πιο αποτελεσματικοί οι αγώνες.
Απέναντι στο μέτωπο ΠΑΣΟΚ- ΝΔ –ΛΑΟΣ- πλουτοκρατίας – Ε.Ε πρέπει να συγκροτήσουν το δικό τους μέτωπο. Αγώνα, με τους μικρούς επαγγελματίες, αγρότες. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς σε πολιτικό επίπεδο. Να διεκδικήσουν την εξουσία.