Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Τι λέι η ΝΕ του ΛΑΟΣ για την επίθεση κατά Χατζηδάκη και για τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων

1. Σχετικά με την επίθεση εναντίον του βουλευτού κ. Χατζηδάκη:
Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν πηγάζει, όποιον κι αν στοχεύει. Σε μία περίοδο που η γενικευμένη απογοήτευση, μετατρέπεται σε λαϊκή οργή, πρέπει οι πολιτικοί να μη δίνουν κατά καμμία έννοια αφορμές που μπορούν να εκληφθούν ως άλλοθι από ακραίους ή εξαιρετικά εξοργισμένους πολίτες. Η προκλητική επίθεση....
κατά του κ. Χατζηδάκη δεν πρέπει να επαναληφθεί. Πολύ φοβούμαστε όμως ότι τόσο η καταδίκη του περιστατικού όσο και οι ευχές μας για μη επανάληψη δεν θα έχουν τύχη. Αυτό αποτελεί πεποίθηση μας δεδομένου ότι η πολιτική ηγεσία του σχετικού Υπουργείου προστασίας του αυτονόητου και συνταγματικού δικαιώματος της προσωπικής ασφαλείας, το αντιλαμβάνεται με γενικώτερους όρους, μεταβάλλον εαυτόν ως Υπουργείο Προστασίας του Κουκουλοφόρου, όπως απεδείχθη στην περίπτωση των νεκρών της Marfin και αλλού, ακολουθώντας πιστά την πολιτική του τέως υπερυπουργού κ. Παυλόπουλου επί των ημερών του οποίου κάηκε το κέντρο των Αθηνών.
2. Αποκομιδή απορριμάτων:
Με αγωνία παρακολουθούμε την οπτασία της ανικανότητος της απερχομένης δημοτικής Αρχής. Προφανώς τασσόμεθα υπέρ των δικαίων και αυτονόητων αιτημάτων των εργαζομένων στην καθαριότητα, οι οποίοι απλώς αναζητούν την αμοιβή των, όμως οι απαντήσεις των αρμοδίων, όπως αυτές δημοσιεύονται στα ΜΜΕ, μόνο οργή μπορούν να προκαλέσουν. Η παρέμβαση πάντως, της κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών για λόγους δημοσίας υγείας, είναι μεν απαραίτητη και κινούμενη προς την σωστή κατεύθυνση, οφείλει όμως να εστιαστεί σε αυτήν και μόνο και όχι να αποτελέσει λόγο απωλείας των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Εκ της Ν.Ε.