Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.:Κάτω η κυβέρνηση της βίας και της εξαθλίωσης

Βροντερή, μαζική και μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση της βίας και της εξαθλίωσης του λαού έδωσαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και νέοι, στις τεράστιες απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Παρά το κλίμα κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας, πολλοί τομείς της οικονομίας νέκρωσαν ή υπολειτούργησαν, ενώ οι κεντρικοί δρόμοι της χώρας μετατράπηκαν σε οργισμένα ποτάμια ενάντια στο «σφαγείο» κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Η τεράστια μαζικότητα των διαδηλώσεων, τα πολιτικά συνθήματα και....
 η απαίτηση να φύγουν η κυβέρνηση και η τρόικα, η εμφάνιση ενός μαζικού και οργανωμένου ανεξάρτητου αγωνιστικού ρεύματος με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους και τα συνδικάτα που αντιστέκονται και η πρωτοφανής μαχητικότητα και αποφασιστικότητα των σημερινών διαδηλώσεων, αποτελούν τα καινούργια στοιχεία της 15ης Δεκέμβρη και της νέας ανατρεπτικής δυναμικής που αναπτύσσεται.
Λίγες ώρες αφότου ο κυβερνητικός κοινοβουλευτικός λόχος των 156 εναπομεινάντων προθύμων πρωτοκολλητών της τρόικα, του ΣΕΒ και των τραπεζών, ψήφισε το τερατούργημα του πολυνομοσχεδίου και μία ημέρα από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού του αίσχους με τους πολιτικούς αρχηγούς αναζητώντας συναίνεση, οι εργαζόμενοι και το κίνημα γέμισαν τους δρόμους ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αποδέχονται το πραξικόπημα του Mνημονίου και τους νόμους του, ότι απαιτούν την ανατροπή της κυβέρνησης της τρομοκρατίας και της πτώχευσης του λαού!
Ολοένα και πιο απομονωμένη η κυβέρνηση καταφεύγει στο τελευταίο «επιχείρημα» της εξουσίας, την κρατική βία και καταστολή. Η μεθοδευμένη προσπάθεια διάλυσης της πορείας στην Αθήνα, η εκτεταμένη χρήση χημικών (ακόμα και μέσα στα μαζικά μπλοκ), οι δολοφονικές επελάσεις των ΜΑΤ και των «μπουραντάδων» της ΔΙΑΣ και της Δέλτα, η χρήση ακόμα και «φλογοβόλων»(!), οι αχαλίνωτες συμμορίες εκατοντάδων ασφαλιτών που προπηλακίζουν, προβοκάρουν, συλλαμβάνουν, δεν μπορούν πλέον να σταματήσουν τα εργατικά κύματα αγώνα. Απλά μεγαλώνουν την οργή και την ορμή τους. Η προσπάθεια να κτυπήσουν ειδικά το μαζικότατο μπλοκ του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στην Αθήνα, τα μπλοκ των καθηγητών και των δασκάλων, των μεταναστών εργατών, της επιτροπής συνδικάτων και συνδικαλιστών, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη, έπεσε στο κενό καθώς οι διαδηλωτές αντιστάθηκαν και υπεράσπισαν το δικαίωμά τους στη διαδήλωση.
Η σημερινή παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα ορίζει και την απάντηση που πρέπει να δώσει το κίνημα και η Αριστερά.
Απαιτείται σήμερα ένα ριζοσπαστικό εργατικό κίνημα, που θα υπερβεί τον υποταγμένο κυβερνητικό συνδικαλισμό της ήττας και της παρακμής των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, οι οποίες περιθωριοποιούνται στη συνείδηση ολοένα και ευρύτερων μαζών.
Απαιτείται διαρκής πολιτικός αγώνας από το εργατικό, φοιτητικό και ευρύτερο λαϊκό κίνημα για να ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση του αίσχους, το αντιλαϊκό πραξικόπημα και το σφαγείο ΣΕΒ, ΕΕ, ΔΝΤ. Χρειαζόμαστε κλιμάκωση των αγώνων με απεργία διαρκείας ιδιαίτερα στους χώρους που βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης και πανεργατικές απεργίες. Ήδη οι συγκοινωνίες, η Αγροτική Τράπεζα, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι του Δήμου Αθήνας (παρότι η γνωστή βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων κήρυξε την απεργία τους παράνομη), έχουν κάνει το βήμα και χρειάζονται έμπρακτη στήριξη εδώ και τώρα.
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!
Κλιμάκωση του αγώνα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή!