Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΕΝΑΚ: ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ

Άμεση πρέπει να είναι η καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στον Δήμο Κερκυραίων και να αφορά, φυσικά, το σύνολο των οφειλομένων (μισθοί-επιδόματα-δώρο). Η ΕΝΑΚ θεωρεί ότι είναι αδιανόητο, σε αυτές τις γιορτές της κρίσης και της φτώχιας, ένα σημαντικό τμήμα της εργαζόμενης τάξης της πόλης να κινδυνεύει να είναι απλήρωτο. Στο σημείο αυτό εντοπίζονται και οι...
ουσιαστικές και τεράστιες ευθύνες της απερχόμενης Δημοτικής αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου γενικότερα. Στο ότι ούτε η Δημοτική εξουσία μερίμνησε να εξασφαλίσει, πρωτίστως, τη μισθοδοσία των εργαζομένων, αφήνοντάς την στον αέρα και στο «έλεος» της έλευσης των ΚΑΠ, αλλά ούτε και η μειοψηφία, παρά τις περιορισμένες ευθύνες της, είχε τις κεραίες της τεντωμένες, σε καιρούς πονηρούς.
Όπως, όμως φαίνεται, την ίδια στιγμή που η Δημοτική αρχή άφησε στον αέρα την εργατική μισθοδοσία, φρόντισε να εξοφλήσει επαρκώς τις οφειλές της προς τους εργολαβικούς ομίλους, κλπ. κι έτσι να αποχωρήσει με μοναδικό κίνδυνο χρέους, τους μισθούς των εργαζομένων. Επιπροσθέτως πρέπει να σημειωθούν και να υπογραμμισθούν και τα οφειλόμενα προς τους υπαλλήλους των προγραμματικών και της ΑΝΕΔΚ που έχουν περάσει – ενταχθεί στο Δήμο και που η Δημοτική αρχή οφείλει να τα καταβάλει έως 31/12/2010, διαφορετικά θα παραγραφούν και έτσι δεν θα αποδοθούν στους εργαζόμενους, υποτίθεται «νόμιμα».
Αυτή η μικρή τραγωδία της στάσης πληρωμών του Δήμου Κερκυραίων, αποτέλεσε και την τελευταία πράξη της συγκεκριμένης Δημοτικής αρχής, ως εξουσίας στην πόλη της Κέρκυρας.
Οι εργαζόμενοι της Κέρκυρας, σε όλους τους κλάδους και τους εργασιακούς χώρους, έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να εκφράσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους του Δήμου Κερκυραίων, με όποιο τρόπο χρειαστεί. Η εργατική ενότητα και αλληλεγγύη αποτελούν βασική αρχή και προϋπόθεση για τους αγώνες και την ίδια την επιβίωση της εργατικής τάξης. Αυτή είναι η θέση της ΕΝΑΚ.