Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Απλήρωτοι και στο Δήμο Εσπερίων....

Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής του Δήμου Εσπερίων ότι θα μας καταβάλει τα δεδουλευμένα, εξακολουθούμε να είμαστε απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ βρισκόμαστε πριν από την λειτουργία του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΟΥ Δήμου Κέρκυρας και λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα. Οι εργαζόμενοι στο....
βρεφονηπιακό σταθμό, στο ΚΗΦΗ, στην βοήθεια στο σπίτι, στη ύδρευση και αλλού, έχουμε φτάσει στα όρια εξαθλίωσης αφού παραμένουμε απλήρωτοι μέχρι και 13 μήνες.
Η Δημοτική αρχή του Δήμου Εσπερείων στηρίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική που έχει μετατρέψει τους Δήμους σε επιχειρήσεις, μας αντιμετωπίζει με αδιαφορία και αρκείται να μας λέει ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Δεν απαιτεί από το κράτος την καταβολή των παρακρατηθέντων πόρων, μας απειλεί και μας τρομοκρατεί γιατί διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας. Ταυτόχρονα πετά το μπαλάκι πάνω στους απλήρωτους εργαζόμενους στην ύδρευση βάζοντας τους να «τα βρουν» με τις λαϊκές οικογένειες που λόγω των μειώσεων μισθών, συντάξεων κ.τ.λ. δεν έχουν να πληρώσουν ούτε για το νερό του σπιτιού τους!
Το μόνο που έχει καταφέρει η δημοτική αρχή είναι να μας έχει φέρει σε οριακό σημείο αφού δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τις βασικές καθημερινές ανάγκες των οικογενειών μας.
Μπροστά σ΄ αυτή την κατάσταση που καθημερινά βιώνουμε μια επιλογή έχουμε.
Να αγωνισθούμε με όλους τους τρόπους για να μας καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα, να δώσει το κράτος τα παρακρατηθέντα και να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της εργασιακής ομηρίας που μας έχει επιβληθεί με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας προχωρώντας στην μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Σ΄ αυτό το δίκαιο αγώνα μας ζητάμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλων.


Βελονάδες 13/12/2010
Η επιτροπή αγώνα εργαζόμενων στο Δήμο Εσπερίων.