Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Σπ. Σπύρου – Στην τουριστική έκθεση Philoxenia Θα περιοδεύσει σε όλα τα νησιά του Ιονίου

Στην τουριστική έκθεση “Philoxenia” βρίσκεται ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις του τουριστικού περιπτέρου που έχει οργανώσει η Π.Ι.Ν. για την προβολή των νησιών.


Επίσκεψη στη Λευκάδα


Τη Λευκάδα θα επισκεφτεί την Κυριακή και τη Δευτέρα, 21 και 22 Νοεμβρίου ο αιρετός περιφερειάρχης, Σπ. Σπύρου, ο οποίος θα συμμετάσχει σε διευρυμένη συνεδρίαση των μελών της ΝΟΔΕ της Ν.Δ., ενώ θα έχει συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη, Θοδωρή Βερύκιο, τους περιφερειακούς συμβούλους του Νομού, το σύνολο των μελών του συνδυασμού του.....
 και άτομα που στήριξαν την εκλογή του.
Επίσης, ο κ. Σπύρου, κατά την παραμονή του στη Λευκάδα, θα έχει επικοινωνία με τους κατοίκους, προκειμένου να τους ευχαριστήσει, ενώ τη Δευτέρα το πρωί θα δώσει Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε.


Συμμετοχή στο σεμινάριο


Στις 23 και 24 Νοεμβρίου, ο κ. Σπύρου θα συμμετάσχει στο σεμινάριο που οργανώνει στην Αθήνα το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θέμα «Τα αναγκαία βήματα για την επιτυχή μετάβαση στον Καλλικράτη», που στόχο έχουν την επιμόρφωση Δημάρχων, Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών, που προέκυψαν μετά τις εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου.


Περιοδεία σε όλα τα νησιά


Μετά την περιοδεία του στην Κέρκυρα, όπου είχε συναντήσεις με κατοίκους, κυρίως στην ύπαιθρο αλλά και στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές, ο κ. Σπύρου θα επισκεφτεί, επίσης, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο, για να έχει επιτόπιες συνεργασίες με τους νεοεκλεγέντες περιφερειακούς συμβούλους, ν’ ακούσει τις προτάσεις τους και να συνδεθεί ακόμη περισσότερο με τις τοπικές κοινωνίες.
Σύμφωνα και με τις προεκλογικές του δηλώσεις, ο νέος περιφερειάρχης θα επισκέπτεται συχνά όλα τα νησιά, καθώς, όπως είπε, θέλει να έχει ο ίδιος την εποπτεία των δράσεων, ενισχύοντας το θεσμό της αιρετής περιφέρειας σε μια δύσκολη νησιωτική περιοχή και καλλιεργώντας το κλίμα ενότητας, συνοχής και αμέριστου ενδιαφέροντος για το κάθε νησί ξεχωριστά.
Τέλος, ο κ. Σπύρου, μέσα από συναντήσεις του, θα επιδιώξει συνεργασίες με τον ίδιο πάντα στόχο, την ενότητα των νησιών και την αποτελεσματικότητα στα έργα.