Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

NE KKE:Η παντελής έλλειψη υποδομών οδήγησε στις καταστροφές.

Η καταιγίδα που έπληξε την Κέρκυρα την Τρίτη 16 Νοεμβρίου δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε διάφορες περιοχές με πιο οξυμένα στους Δήμους Αχιλλείων, Μελιτειέων. Δεκάδες λαϊκές οικογένειες και μικροεπεγγελματίες υπέστησαν ζημιές που οικονομικά δεν είναι σε θέση να τις αντιμετωπίσουν.
Οι τεράστιες καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία....
2 μέρες ακριβώς μετά τις εκλογές για τα περιφερειακά και δημοτικά όργανα του κράτους επιβεβαίωσαν με τον πιο χειροπιαστό τρόπο την αναγκαιότητα για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που με έντονο τρόπο ανεδείκνυαν οι υποψήφιοι της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» σε αντίθεση με τους υποψήφιους των άλλων συνδυασμών που σφύριζαν αδιάφορα. Ταυτόχρονα ανέδειξαν, για μια ακόμη φορά, τις αιτίες που είναι λίγο - πολύ γνωστές, αλλά αξίζει να τις επαναλάβουμε:
• Την ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και των τοπικών αρχών των τελευταίων χρόνων που με τις πολιτικές τους επέτρεψαν την αυθαίρετη δόμηση, την καταπάτηση και την κάλυψη ρεμάτων χωρίς παράλληλα να γίνονται και τα αναγκαία έργα υποδομής.
• Οι κακοτεχνίες των δημοσίων έργων παράλληλα με το καθεστώς της ατιμωρησίας που έχει επιβληθεί από τους κυβερνώντες - όχι για την εξυπηρέτηση του λαϊκού συμφέροντος, αλλά για να θησαυρίζουν οι ιδιώτες εργολάβοι - και όχι μόνο...
• Το γεγονός ότι οι κυβερνώντες με την βοήθεια των τοπικών αρχών έχουν αφήσει τη Κέρκυρα αθωράκιστη από αντιπλημμυρική προστασία. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και τα έργα που γίνονται είτε είναι ελάχιστα σε σχέση με τις ανάγκες, είτε εκτελούνται αποσπασματικά και δεν εντάσσονται σε ένα συνολικό μακρόπνοο πρόγραμμα, είτε οι προδιαγραφές τους είναι τέτοιες που να ικανοποιούν μόνο τα συμφέροντα των εργολάβων.
• Η έλλειψη των αναγκαίων πόρων για επαρκή αντιπλημμυρική προστασία, η έλλειψη οργανισμών, φορέων, τεχνικού εξοπλισμού και ειδικευμένου προσωπικού συμπληρώνουν την εικόνα της κυβερνητικής αδιαφορίας.
Οι ζημιές που έχουν γίνει είναι επιτακτική ανάγκη να αποτιμηθούν και να αποκατασταθούν άμεσα με κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού.
Η Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ θα σταθεί στο πλευρό των πληγέντων και θα διεκδικήσει να υπάρξει ολική αποζημίωση για όλους τους πλημμυροπαθείς, άμεσα μέτρα αντιμετώπισης των ζημιών στις υποδομές και δημιουργία σύγχρονων, αποκατάσταση όλων των ρεμάτων.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να αντιπαλέψουν την εφαρμοζόμενη διαχρονικά αντιλαϊκή πολιτική που θυσιάζει τα πάντα στο βωμό της κερδοφορίας των κατασκευαστικών εταιρειών - επιχειρηματικών ομίλων και να παλέψουν μαζί με τους κομμουνιστές:
• Την δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων με περιφερειακή και δημοτική δομή
• Τον σχεδιασμό και υλοποίηση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών και άλλων έργων υποδομής, που θα προλαμβάνουν, θα αμβλύνουν και θα αντιμετωπίζουν την εμφάνιση των πλημμυρών, θα αποταμιεύουν και θα εμπλουτίζουν τα υδατικά αποθέματα.