Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Αποσπάσματα συνέντευξης του γρ. της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα

Το ΚΚΕ ότι από την αρχή ανέδειξε το γενικό πολιτικό χαρακτήρα των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μίλησε για την ουσία του αντιλαϊκού νόμου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».
Καλέσαμε το λαό να καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για τα πεπραγμένα τους πάνω από 20 χρόνια και αναμφισβήτητα μέσα σε αυτά τα πεπραγμένα είναι το μνημόνιο, τα βάρβαρα μέτρα που πάρθηκαν και ό,τι έχει να παρθεί από εδώ και μπρος. Καλέσαμε το λαό σε συσπείρωση, πάλη, αντεπίθεση να αντιμετωπίσουμε επείγοντα προβλήματα αλλά και να....
 δημιουργήσουμε προϋποθέσεις συνολικής ανατροπής αυτής της πολιτικής, δραστικής αλλαγής του πολιτικού συσχετισμού δύναμης.
Το εκλογικό αποτέλεσμα κατέγραψε μια ποσοστιαία ενίσχυση των συνδυασμών της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» που στήριξε το ΚΚΕ πανελλαδικά και τοπικά. Ιδιαίτερα στην Κέρκυρα η ποσοστιαία ενίσχυση είναι μεγαλύτερη του πανελλαδικού και στην Περιφέρεια και στο Δήμο Κέρκυρας. Είναι μια νίκη των λαϊκών δυνάμεων που το προηγούμενο διάστημα επέλεξαν το δρόμο της ρήξης, σύγκρουσης και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει το ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη του ΛΑΟΣ και τη συναίνεση της ΝΔ.
Το εκλογικό αποτέλεσμα μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία αλλά και μας γεμίζει με μεγάλες ευθύνες που αναλαμβάνουμε.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που συμπορεύτηκαν και έδωσαν μαζί μας αυτή τη σκληρή εκλογική μάχη. Που αγνόησαν εκβιασμούς, πιέσεις, εκβιαστικά διλλήματα και συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια αλλά και εκείνους και εκείνες που ψήφισαν άλλοι για πρώτη φορά και άλλοι για δεύτερη τα ψηφοδέλτια που στήριξε το ΚΚΕ. Θεωρούμε ότι συνέβαλαν αποφασιστικά σ' αυτό το θετικό πολιτικό μήνυμα που περικλείει η εκλογική μάχη.
Καλούμε εκείνους που επέλεξαν την αποχή για εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να ξανασκεφτούν. Εχουν την ευκαιρία από εδώ και μπρος την δυσαρέσκεια και το μήνυμα καταδίκης που θέλουν να στείλουν, να το στείλουν με ένα θετικό ενεργητικό τρόπο μέσα στο κίνημα αλλά και στην κάλπη, όποτε αυτή έρθει.
Καλούμε και εκείνους οι οποίοι δεν τόλμησαν να κάνουν το βήμα τώρα, να το κάνουν στο επόμενο διάστημα με τη συμμετοχή τους στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες που θα γίνουν για να μπουν εμπόδια στη πολιτική που φτωχαίνει το λαό και αυξάνει τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
Με ενισχυμένες τις δυνάμεις της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στο Δήμο Κέρκυρας οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα έχουν δίπλα δοκιμασμένους συμμάχους και οργανωτές της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Στον δεύτερο γύρο, καλούμε το λαό να καταψηφίσει και τα δύο κόμματα. Να μην μπει ανάμεσά τους, να μη ρυθμίσει ποιο από τα δύο, ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, θα είναι ο νικητής. Θα είναι κυριολεκτικά ένα βήμα πίσω. Η λύση είναι η εξής: Μακριά και από τα δύο κόμματα. Δεν πρόκειται κανένα από τα δύο να αλλάξει.