Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση Ν. Δένδια για τον τραυματισμό των πανεπιστημιακών

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κέρκυρας, κ. Νικόλαος Δένδιας, δήλωσε σχετικά με την επίθεση και τον τραυματισμό πανεπιστημιακών λειτουργών από αγνώστους, εντός των εγκαταστάσεων του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης:....
«Το νέο κρούσμα βίας και ο τραυματισμός από αγνώστους δύο Καθηγητών του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εντός των εγκαταστάσεών του, επαναφέρει στην επικαιρότητα το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου και της παράλογης διατήρησής του, χωρίς τις ανάλογες ασφαλιστικές δικλείδες, υπό τις παρούσες συνθήκες λειτουργίας της Δημοκρατίας.
Μαζί με την αυτονόητη συμπαράστασή μας στους πανεπιστημιακούς λειτουργούς που δέχθηκαν την επίθεση και την επίσης αυτονόητη καταδίκη του περιστατικού, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ευθέως και επανειλημμένως τοποθετηθεί για το ζήτημα του ασύλου. Υπενθυμίζουμε όμως και ότι αναμένουμε ακόμα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες των αρμοδίων Υπουργών της Κυβέρνησης».