Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Λευκό ή άκυρο στο δεύτερο γύρο λέει η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στήριξε το ΚΚΕ, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στο Δήμο Κέρκυρας κατέγραψαν υψηλά εκλογικά ποσοστά. Η αύξηση αυτή είναι μεγαλύτερη από την πανελλαδική και περικλείει σημαντική δυναμική.
Σηματοδοτεί μια νέα πορεία συσπείρωσης ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής. Αποτελεί....
νίκη των λαϊκών δυνάμεων, που το προηγούμενο διάστημα επέλεξαν το δρόμο ρήξης, σύγκρουσης και ανατροπής της πολιτικής που φτωχαίνει το λαό και αυξάνει τα κέρδη της πλουτοκρατίας και παλεύουν για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μία άλλη προοπτική που ο λαός θα έχει την πραγματική εξουσία.
Μεγαλύτερη είναι η αύξηση σε περιοχές με οξυμένα προβλήματα, όπου αναπτύχθηκαν κινητοποιήσεις και διαμορφώθηκαν προϋποθέσεις συμμαχίας των εργαζομένων των αυτοαπασχολούμενων της μικρομεσαίας αγροτιάς.


Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ευχαριστεί και χαιρετίζει όλους εκείνους και εκείνες που άντεξαν τα φοβικά διλήμματα, τους προκλητικούς εκβιασμούς και έδωσαν μαζί μας αυτή τη σκληρή εκλογική μάχη κρατώντας ορισμένοι ακόμη και τις διαφωνίες τους με το ΚΚΕ.
Με τη θέση που πήραν και τη δράση που ανέπτυξαν, συνέβαλαν αποφασιστικά σ' αυτό το θετικό πολιτικό μήνυμα, που περικλείει το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης. Η συμπόρευση που επιτεύχθηκε, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας να συνεχιστεί, να βαθύνει και να διευρυνθεί.


Το εκλογικό αποτέλεσμα ήλθε παρά τις μεθοδευμένες προσπάθειες και τις παρεμβάσεις που έκαναν οι μεγαλοξενοδόχοι και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που λυμαίνονται τον τόπο, την παρέμβαση της κυβέρνησης που επιστράτευσε τον Πρωθυπουργό και μεγάλο αριθμό κυβερνητικών στελεχών καθώς και του υπεύθυνου των εκλογών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Χυτήρη. Όλοι μαζί χέρι – χέρι προσπάθησαν να σταματήσουν όσους ήθελαν ή σκέπτονταν να κάνουν το πρώτο βήμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής με την ψήφο στην «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΕΠΙΡΩΣΗ».
Ο λαός της Κέρκυρας πρέπει να ξέρει, οι προσπάθειες του κερκυραϊκού κατεστημένου και των κομμάτων του να συκοφαντήσουν τους αγώνες των εργαζομένων έπεσε κυριολεκτικά στο κενό. Και μόνο τα αποτελέσματα στα Μωραΐτικα αλλά και σε άλλες τουριστικές περιοχές, όπου η Λαϊκή Συσπείρωση καταγράφει πρωτοφανή ποσοστά και ψήφους και έρχεται πρώτο ψηφοδέλτιο, δίνει αποστομωτική απάντηση.


Το αποτέλεσμα των εκλογών μας δίνει δύναμη, αισιοδοξία αλλά και αυξημένες ευθύνες τις οποίες αναλαμβάνουμε, ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του κερκυραϊκού λαού, να πολεμήσουμε αδυναμίες και κενά που έχουμε εντοπίσει στη δράση μας και να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας στην ανάταση του αγωνιστικού πνεύματος, στην είσοδο στην οργανωμένη πάλη νέων λαϊκών μαζών και νεολαίας. Να κάνουμε νέες προσπάθειες για τη λαϊκή συσπείρωση και συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, των νέων, των γυναικών.
Οι εκλεγμένοι περιφερειακοί-δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, άμεσα θα βρεθούν κοντά στο λαό που υποφέρει, θα αναλάβουν δράση για τα εργατικά, λαϊκά προβλήματα σε συνεργασία με τις μαζικές λαϊκές οργανώσεις, στον τόπο δουλειάς και κατοικίας. Θα βάλουν εμπόδια να περάσουν αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα μέσα από το περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο. Θα συμβάλουν στην ανάπτυξη και οργάνωση των εργατικών λαϊκών αγώνων για να μπουν εμπόδια στα χειρότερα, να ανοίξει ο δρόμος στην εναλλακτική πολιτική πρόταση που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος. Πρώτη άμεση ενέργεια, η οργάνωση μαζικής διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη στις 10 το πρωϊ στο ΣΑΡΟΚΟ, ημέρα που οι εκπρόσωποι της τρόϊκας έρχονται στη χώρα, για να περάσουν μαζί με την κυβέρνηση νέα αντιλαϊκή θύελλα.


Καλούμε εκείνους που επέλεξαν την αποχή για εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να το ξανασκεφτούν. Τόσο αυτοί, όσο και εκείνοι που ψήφισαν άλλα ψηφοδέλτια και δεν τόλμησαν να κάνουν το βήμα, μπορούμε στο επόμενο διάστημα, με τη συμμετοχή στους εργατικούς λαϊκούς αγώνες που θα γίνουν, να βάλουμε εμπόδια στη πολιτική που φτωχαίνει το λαό και αυξάνει τα κέρδη της πλουτοκρατίας.


Όσο αφορά το δεύτερο γύρο, καλούμε το λαό της Κέρκυρας να καταψηφίσει με ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ ή με οποιονδήποτε τρόπο τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο Δήμο και την Περιφέρεια, αφού όλοι τους έχουν δοκιμαστεί, έχουν στηρίξει ενεργητικά και είναι έτοιμοι να το ξανακάνουν την αντιλαϊκή πολιτική.