Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Συνελήφθη, τις πρώτες πρωινές ώρες της 26-11-2010, στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, 20χρονος αλλοδαπός, για κλοπή, αντίσταση και στέρηση εγγράφων για την παραμονή του στη χώρα.
Ειδικότερα, ο 20χρονος εντοπίσθηκε...
 από τους αστυνομικούς να κινείται με ποδήλατο σε κεντρικό δρόμο της Κέρκυρας. Οι αστυνομικοί, δηλώνοντας την ιδιότητα τους, προέβησαν στην διενέργεια προληπτικού ελέγχου του 20χρονου, πλην όμως εκείνος τράπηκε αρχικά σε φυγή, λίγο πιο κάτω τον ακινητοποίησαν και στην προσπάθεια τους να τον ελέγξουν αντιστάθηκε σθεναρά χρησιμοποιώντας βία εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του ενός.
Οι αστυνομικοί παρά την σθεναρή αντίσταση κατάφεραν να τον δεσμεύσουν και να πραγματοποιήσουν τελικά τον έλεγχο, σε σακίδιο πλάτης που είχε στην κατοχή του, βρέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής με το φορτιστή του, ένα USB stick και ένα ζευγάρι ακουστικά, ενώ στην τσέπη του παντελονιού του βρέθηκαν ένας φακός και 12 ευρώ σε κέρματα.
Για όλα τα αντικείμενα δηλώθηκε, πρωινές ώρες της 26-11-2010, κλοπή από 22χρονη ημεδαπή, μη γνωρίζοντας η ίδια ότι είχε στο μεταξύ συλληφθεί ο 20χρονος με τα αντικείμενα στην κατοχή του. Στη συνέχεια της επεδείχθησαν τα ανευρεθέντα στην κατοχή του 20χρονου αλλοδαπού αντικείμενα, τα οποία και αναγνώρισε ως αυτά που είχαν αφαιρεθεί από το ΙΧΕ αυτοκίνητο της που είχε παρκάρει νυκτερινές ώρες της 25-11-2010 κοντά στην οικία της σε δρόμο της πόλης της Κέρκυρας.
Τα ανευρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην 22χρονη κάτοχο τους.
Ο δράστης οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κέρκυρας