Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Οχι στην επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ
ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΪ
ΣΤΟ ΦΟΥΑΓΙΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Εργαζόμενοι, γονείς με παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς της ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Κανείς να μην πληρώσει ούτε ένα ΕΥΡΩ για ΤΡΟΦΕΙΑ. Είναι ΕΥΘΥΝΗ....
του ΚΡΑΤΟΥΣ η χρηματοδότηση της λειτουργίας των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ
Η δημοτική αρχή του δήμου Κερκυραίων σας καλεί να πληρώσετε… ΕΣΕΙΣ, για να λειτουργήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί.
Σας ζητούν μηνιαία οικονομική φοροεισφορά – Τροφεία, για το αυτονόητο δημόσιο κοινωνικό αγαθό της προσχολικής αγωγής. Ένα αγαθό που θα έπρεπε να είναι καθολικά κατοχυρωμένο και δωρεάν, δικαίωμα για όλους τους γονείς με παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Η απόφαση αυτή αποτελεί πρόκληση την ώρα που η κυβέρνηση με τους συνεργάτες της, την γνωστή Τρόικα, με την ανοχή και στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για να διατηρηθούν και να αυξηθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, επιβάλλουν νέα αντιλαϊκά μέτρα στους εργαζόμενους και το λαό γενικότερα, συνθήκες γενικευμένης φτώχειας, ανεργίας, και απόλυτης ανασφάλειας.
Οι 5 Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Κερκυραίων όπως και σ’ όλη την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία με ευθύνη των κυβερνήσεων και των δύο μεγάλων κομμάτων συρρικνώνονται υποβαθμίζονται, υπολειτουργούν με αποτέλεσμα να έχει μπει λουκέτο σε πολλούς απ’ αυτούς(π.χ. Αθήνα, Σέρρες κλπ). Η συνεχής περιστολή της κρατικής χρηματοδότησης είναι η αιτία αυτής της απαράδεκτης κατάστασης και όχι μόνο.
Το παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό μειώθηκε εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και η αναστολή προσλήψεων μόνιμου προσωπικού καθιστούν συνθήκες πραγματικής ασφυξίας στην λειτουργία των Παιδικών Σταθμών. Επακόλουθη είναι η παιδαγωγική υποβάθμιση και αδυναμία των προσχολικών αυτών δομών, να επιτελέσουν τον κοινωνικό τους σκοπό.


Τα ΤΡΟΦΕΙΑ όπου επιβλήθηκαν, δεν έλυσαν τα υπαρκτά και χρονίζοντα προβλήματα σε κτηριακή – υλικοτεχνική υποδομή. Δεν διευκόλυναν στην αναβάθμιση της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών. Δεν δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας, ούτε νέες θέσεις για βρέφη και νήπια. Αντίθετα αποτέλεσαν το άλλοθι των κυβερνήσεων του δικομματισμού να μειώσουν παραπέρα την κρατική τακτική χρηματοδότηση. Φόρτωσαν έτσι ένα τμήμα των εξόδων στους γονείς (εμπορευματοποίηση).
Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στους Παιδ. Σταθμούς στους δήμους της Κέρκυρας είναι ίδια με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Οι δήμαρχοι που προηγήθηκαν, όπως και οι σημερινοί που απέρχονται ανέχτηκαν αυτή την κατάσταση και αντί να διεκδικήσουν οικονομικούς πόρους προτίμησαν να μην τα χαλάσουν με τις κυβερνήσεις. Είναι και δική τους ευθύνη τα σημερινά χάλια στους Παιδ. Σταθμούς. Με την εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», έρχονται… τα χειρότερα, αν από τώρα δεν υπάρξει αντίδραση που θα βάζει φρένο.
Το Π.Α.ΜΕ. θα πρωτοστατήσει και θα στηρίξει κάθε διαμαρτυρία των γονιών.
• Καλούμε τους γονείς σε στάση πληρωμής των Τροφείων που αποφάσισε η δημοτική αρχή.
• Να αρνηθούμε την εμπορευματοποίηση της Προσχολικής Αγωγής.
• Να αγωνιστούμε για ενιαία Προσχολική Αγωγή, με Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς δημόσιους, δωρεάν με σύγχρονες υποδομές και μέσα. Με αποκλειστική ευθύνη και χρηματοδότηση από το κράτος. Θέσεις για όλα τα παιδιά των εργαζόμενων γονιών, με προτεραιότητα στα παιδιά των ανέργων γονιών και των κοινωνικά ευπαθών ομάδων.
• Γενναίες προσλήψεις αποκλειστικά μόνιμου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού.