Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Τι λέει ο Σπύρος Σπύρου λίγο πριν το δέυτερο γύρο των εκλογών- Ποιούς υποψήφιους δημάρχους στηρίζει σε κάθε νομό της Περιφέρειας

Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα στην Κέρκυρα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του για το δεύτερο γύρο των εκλογών την προσεχή Κυριακή 14 Νοεμβρίου.
Οι πολίτες της Επτανήσου, είπε ο κ. Σπύρου, με τίμησαν με την ψήφο τους, δίνοντάς μου την πρωτιά σε όλα τα νησιά, κάτι που με κάνει ευγνώμονα απέναντί τους αλλά και με ωθεί να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους.
Με ευθύνη, συνέπεια, εργατικότητα, σεβασμό στη διαφορετικότητα,
αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων αλλά και των κοινών χαρακτηριστικών μας, έρχομαι και την Κυριακή ενώπιον της κρίσης των πολιτών της Ιόνιας Περιφέρειας.
Διεκδικώ την ψήφο τους για μια εκλογή, κρίσιμη για την Ιόνια Περιφέρεια και τους κατοίκους της.
Είναι η πρώτη φορά που η περιφέρειά μας δεν είναι ένα διοικητικό μόρφωμα αλλά μια οντότητα.
Οι Ιόνιοι πολίτες θα εκλέξουν τα άτομα που θα διοικήσουν την περιφέρεια, άτομα που θα απολογηθούν για το έργο τους στο τέλος της θητείας τους.
Με το να εκλέξουν περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ, σημαίνει υπακοή στις κυβερνητικές επιλογές, στη σκληρή οικονομική πολιτική των μέτρων, του Δ.Ν.Τ., στη φτώχεια, στην ανεργία.
Στον πρώτο γύρο οι πολίτες, εκτός από το ότι θέλησαν να δώσουν ένα χαστούκι στην κυβέρνηση του μνημονίου και των μέτρων, επηρεάστηκαν από τον εκβιασμό του πρωθυπουργού και φοβήθηκαν για τις συνέπειες. Μάλιστα πολλοί δεν πήγαν στις κάλπες και εξαιτίας αυτού του διλήμματος που έθεσε ο Γ. Παπανδρέου.
Πιστεύω, ότι την προσεχή Κυριακή και μετά την ανάγνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου, θα είναι πιο πρόθυμοι να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους ή να επιλέξουν άτομα που έχουν εμπειρία από διοίκηση και γνώση των προβλημάτων της περιοχής τους και είναι ικανά να τα αντιμετωπίσουν.


Πιστεύω, ότι ο Ηλίας Μπεριάτος είναι ένας υποψήφιος περιφερειάρχης, με συγκεκριμένο ρόλο που όχι μόνο δε θα διεκδικήσει αυτά που δικαιούνται τα νησιά μας αλλά δε τα γνωρίζει κιόλας, αφού δε ζει στον τόπο μας και δε βιώνει τα προβλήματά μας.
Θα επιθυμούσα να σκεφτούν οι πολίτες αν θέλουν περιφερειάρχη ένα δοκιμασμένο πολιτικό, με μακρόχρονη πορεία αγώνων, διεκδικήσεων και έργων ή έναν επισκέπτη, όπως είναι ο Ηλίας Μπεριάτος.
Αν θέλουν έναν περιφερειάρχη γνώστη των Ιονίων Νήσων, που τα υπηρέτησε με συνέπεια και κοινωνική ευαισθησία, έχει περιφερειακή συνείδηση και θα παλέψει για τη διατήρηση της Περιφέρειας.
Έναν περιφερειάρχη που μπορεί να πετύχει την ανάπτυξη, επειδή έχει πρόγραμμα ρεαλιστικό και πλήρες, με έμφαση στην κοινωνική πολιτική, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
Η προπαγάνδα των ημερών εμφανίζει τα Ιόνια Νησιά πράσινα, με την ψευδαίσθηση ότι εκείνοι οι οποίοι διαφοροποιήθηκαν την πρώτη Κυριακή, επειδή διαφωνούσαν με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ αν και προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, θα προδώσουν τους εαυτούς τους και θα ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ.
Πιστεύουν ότι ο Σπύρου Σπύρου έχει εξαντλήσει τη δυναμική του και δεν είναι δυνατόν να αυξήσει το ποσοστό του. Είναι κι αυτή μια προπαγάνδα που, κατά τη γνώμη μου, ούτε διευκολύνει ούτε βοηθά κανέναν, μάλλον εκθέτει αυτούς που το λένε.
Οι Επτανήσιοι μίλησαν την πρώτη Κυριακή και ένα ποσοστό που αγγίζει το 75% περίπου, είπε το ΟΧΙ στη μνημονιακή πολιτική, ΟΧΙ στις στερήσεις που μας έχουν επιβάλει, ΟΧΙ στο μαρασμό των οικονομικών δραστηριοτήτων, ΟΧΙ στα λουκέτα, ΟΧΙ σε μια πολιτική που υπερφορολογεί, που κλείνει ξενοδοχεία και βγάζει ανέργους.
Δεν κατανοώ, γιατί οι πολίτες αυτοί, τη δεύτερη Κυριακή – μέσα σε μια εβδομάδα δηλαδή – θα αλλάξουν γνώμη και δεν θα επιλέξουν ένα άτομο που δεν υπηρετεί, δεν ενστερνίζεται αυτή την πολιτική.


Αισιοδοξώ από θέση, αφού είμαι πρώτος, αλλά και από τη φύση μου που είναι αισιόδοξη, ότι οι πολίτες θα εκλέξουν ένα συνδυασμό, το συνδυασμό μας, που απαρτίζεται από νέους, αλλά και έμπειρους, από γνώστες της Ιόνιας πραγματικότητας, από ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους, είναι πρόθυμοι να τον υπηρετήσουν με άριστο τρόπο.΅


Τοπικισμός από τη Νόπη Αλεξανδροπούλου


Τη στιγμή που προσπαθούμε να διαφυλάξουμε, ως κόρη οφθαλμού, την ενότητα των Ιονίων Νήσων, η δήμαρχος Παλικής, Νόπη Αλεξανδροπούλου, καλεί τους ψηφοφόρους να επιλέξουν με κριτήρια τοπικιστικά, να ψηφίσουν δηλαδή Κεφαλονίτη περιφερειάρχη!
Η δήλωση αυτή αποδεικνύει τον τρόπο που σκέφτονται τα μέλη του συνδυασμού του κ. Μπεριάτου και επιβεβαιώνουν περίτρανα αυτό που λέμε: Ο Ηλίας Μπεριάτος θα διαλύσει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων!


Ποιους υποψηφίους δημάρχους στηρίζει ο Σπ. Σπύρου στο β γύρο


Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με το ποιους στηρίζει στο β’ γύρο εκλογών για τους δήμους, ο Σπ. Σπύρου, είπε:
«Στηρίζω ανεπιφύλακτα τους υποψηφίους δημάρχους που έχουν τη στήριξη της Ν.Δ. και συγκεκριμένα:
Το Γιάννη Τρεπεκλή για το Δήμο της Κέρκυρας.
Το Ξενοφώντα Βεργίνη για το Δήμο Λευκάδας.
Τον Αλέξανδρο Παρίση για το Δήμο Κεφαλονιάς.
Σε ότι αφορά, τέλος στο Δήμο Ζακυνθίων, συγχαίρω το Διονύση Κομιώτη και το συνδυασμό του που έδωσαν τη μάχη με αξιοπρέπεια, ήθος και συνέπεια, κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Στο β’ γύρο, εκτιμώ, ότι ο λαός της Ζακύνθου θα συμμεριστεί την άποψη ότι η καλύτερη επιλογή είναι ο Αντώνης Αντίοχος, άτομο με σταθερότητα στις απόψεις του, κατανοεί τις συνέπειες της κρίσης και αντιμάχεται αυτή την πολιτική που μας οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο και έχει ταχθεί υπέρ της συνοχής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα ενότητας».