Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ για το Πολυτεχνείο

Πολυτεχνείο, 37 χρόνια μετά.


17 Νοέμβρη 2010 και για μια ακόμα χρονιά τιμούμε εκείνους τους ιδεαλιστές νεολαίους που εξεγέρθηκαν ενάντια στη δικτατορία παρασύροντας με τον ενθουσιασμό, την αυταπάρνηση και την ανιδιοτέλειά τους όλο τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό.
Η 17η Νοέμβρη του 1973 δεν αποτελεί ιστορική μνήμη ή εθνική επέτειο, αλλά το σύμβολο της δύναμης.....
του αποφασισμένου, κυρίαρχου λαού απέναντι στην Χούντα. Αποτελεί ένα διαχρονικό παράδειγμα διεκδικήσεων της νεολαίας και του λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα και στον κόσμο ολόκληρο.


Με οδηγό τα μηνύματα της εξέγερσης του Νοέμβρη, κατακτήθηκαν μεγάλοι στόχοι.
Με τους αγώνες και τις θυσίες του λαού και κυρίως της ελληνικής νεολαίας, οικοδομήθηκε μια ισχυρή δημοκρατία.


Αγώνες και εξεγέρσεις, όπως αυτή του Πολυτεχνείου, δεν μπορούν παρά να δικαιώνονται με την καθημερινή δράση του κάθε Έλληνα πολίτη.


Άλλωστε ο αγώνας για την εμπέδωση της δημοκρατίας, για την οικοδόμηση μιας ανοιχτής και δίκαιης κοινωνίας με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι διαρκής.


Οι προοδευτικές δυνάμεις έχουν το ιστορικό καθήκον να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας εποχής. Και σήμερα ζούμε μια σειρά από τέτοιες προκλήσεις: πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές, θεσμικές. Σήμερα στη χώρα μας έχουμε καθήκον να προχωρήσουμε και να στηρίξουμε ομόθυμα τις γενναίες μεταρρυθμίσεις που θα εδραιώσουν τη διαφάνεια, τη δημοκρατία, την αξιοκρατία, την ισότητα. Η κρίσιμη πρόκληση αυτής της εποχής είναι να ενδυναμώσουμε την πατρίδα, να στηρίξουμε την προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας που είναι στόχος εθνικός.
Μόνο με τη συσπείρωση του ελληνικού λαού στο όραμα μιας πατρίδας περήφανης θα μπορέσουν να δικαιωθούν τα οράματα για ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.