Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΑΔΙΚΑΙΩΤΑ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ- ΕΚΔΗΛΩΣΗ Τετάρτη 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΣΤΙΣ 18:00 μ.μ.ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

37 χρόνια μετά η εξέγερση του Νοέμβρη έχει πολλά να διδάξει στους αγώνες του σήμερα. Τα οράματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν αδικαίωτα. Τα μηνύματά του είναι πολύτιμα για την εργατική τάξη και τη νεολαία.
37 χρόνια μετά τα επίκαιρα διδάγματα του "Πολυτεχνείου" μας δείχνουν πως όταν ο λαός θέλει, μπορεί.
Μπορεί και πρέπει να παραμερίσει τις σειρήνες του....
συμβιβασμού και της υποταγής, ιδίως τώρα, που οι Ε.Ε.-ΔΝΤ-κυβέρνηση και η πλουτοκρατία προωθούν την πτώχευση του λαού στο όνομα της διάσωσης και διεύρυνσης των κερδών των τραπεζών και των μονοπωλιακών ομίλων.


Το σύνθημα για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ που εξέπεμψε η εξέγερση του Πολυτεχνείου παραμένει σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε!
Για το ΨΩΜΙ της μεγάλης μερίδας των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας, που οδηγούνται στην ανεργία, την ακρίβεια, τη φτώχεια, την ανασφάλεια και την εξαθλίωση, με τα άγρια μέτρα που της τρόικας, της άρχουσας τάξης και των κομμάτων της. Ο μόνος δρόμος σήμερα για να μη πληρώσει ο λαός τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, που δημιούργησε η αστική τάξη και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι, είναι αυτός του αγώνα για την υπεράσπιση των κατακτήσεων μας, για την παραπέρα σύγχρονη διεύρυνσή τους, για έναν συνολικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, που θα βάζει στο επίκεντρο του το λαϊκό συμφέρον και όχι το επιχειρηματικό κέρδος!
Για την Παιδεία όπου μέρα με τη μέρα οι ταξικοί φραγμοί υψώνονται μέσα από τους νόμους – πλαίσιο των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και των μεταρρυθμίσεων που επιβάλει η Ε.Ε., με αποτέλεσμα από κοινωνικό αγαθό, να μετατρέπεται σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, να μπαίνει στην υπηρεσία των κερδών των επιχειρήσεων, των μονοπωλιακών ομίλων. Όπου τα μορφωτικά δικαιώματα για τη συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών του λαού υποβαθμίζονται και υποτάσσονται στις ανάγκες της λεγόμενης αγοράς και των επιχειρήσεων!
Για την Ελευθερία, που «επιτρέπεται» μόνο ως εκεί που δεν θίγονται τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα κέρδη των μονοπωλίων, γιατί αλλιώς τον λόγο έχουν τα ΜΑΤ και οι εισαγγελείς, όπου η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς καθημερινά διευρύνεται. Όπως τότε, την εποχή της εξέγερσης, έτσι και σήμερα αποδεικνύεται ότι πραγματική ελευθερία για το λαό δε μπορεί να υπάρξει όσο η λειτουργία της κοινωνίας θα υποτάσσεται στο συμφέρον μίας ισχνής μειοψηφίας πλουτοκρατών!
Όσο για την Εθνική Κυριαρχία, οι πρόσφατες εξελίξεις, με την επίσκεψη Μπεγλίτη στις ΗΠΑ, τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και τις ανακοινώσεις της Τουρκικής κυβέρνησης, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αποδεχτεί σοβαρές εκχωρήσεις στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, συνδέοντας τα συμφέροντα της αστικής τάξης με την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και την συγκυριαρχία με την Τουρκία, κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ. Η όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, απειλεί το σύνολο των λαών του κόσμου-και τον ελληνικό- με νέο γύρο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και συγκρούσεων. Το σύνθημα «ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ - ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ» δείχνει και σήμερα τον προσανατολισμό που πρέπει να έχουν οι λαϊκοί αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια.
Η Επιτροπή Φορέων καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους και το λαό της Κέρκυρας, να δώσουν αγωνιστικό παρόν στην συγκέντρωση-πορεία την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 18:00 το βράδυ στο τμήμα Ιστορίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου. Να τιμήσουν τις εκδηλώσεις για το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ μαζικά και μαχητικά, με κάθε σύγ-χρονο αίτημα για μία Παιδεία αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν, που υπερασπίζει και βελτιώνει τη θέση των ερ-γαζομένων και του λαού. Ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που υπάρχουν για την περιοχή των Βαλκανίων αλλά και ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σ' όλο τον κόσμο, που υποδουλώνουν και δολοφονούν τους λαούς.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010 ΣΤΙΣ 18:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ