Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ΝΑΙ ΣΤΟ «ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» –ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΠΕΡΙΑΤΟ

Γράφει ο Σπύρος Μπουνιάς


To σχέδιο «Καλλικράτης» σίγουρα αποτελεί επανάσταση για την τοπική αυτοδιοίκηση. Στόχος του είναι να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και αποκεντρωμένο κράτος με ισχυρούς Δήμους και Περιφέρειες που θα σχεδιάζουν και θα υλοποιούν την ανάπτυξη. Στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές πρέπει να στηριχτούν οι συνδυασμοί που πιστεύουν στη μεταρρύθμιση αυτή, θέλουν και έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις αλλαγές που έρχονται. Στην παρούσα φάση δεν έχει νόημα η ψήφος «κατά του μνημονίου», που πολλοί χρησιμοποιούν, γιατί ξέρουν το λαϊκισμό που εμπεριέχει. Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, είναι καθαρά αυτοδιοικητικές και περιέχουν ένα και μοναδικό δίλλημα,.....
 «ναι ή όχι στη μεταρρύθμιση που προωθεί το σχέδιο Καλλικράτης». Σ αυτές τις εκλογές, δεν καταδικάζουμε ή επιβραβεύουμε κομματικές συμπεριφορές. Αποφασίζουμε γι αυτούς που θα εφαρμόσουν τις τεράστιες αλλαγές στο τόπο μας, για αυτούς που θα χαράξουν το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας για τα επόμενα 10-15 χρόνια.
Το «Ιόνιο Αρχιπέλαγος» είναι μια συμμαχία για το περιβάλλον, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό. Ο επικεφαλής, υποψήφιος περιφερειάρχης, Ηλίας Μπεριάτος είναι ένα καταξιωμένο στέλεχος της κοινωνίας με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που ξεπερνούν τις όποιες προσδοκίες . Η επαφή μου μαζί του, φανερώνει έναν άνθρωπο πανέξυπνο, ικανότατο, με εκείνο το επιστημονικό και πολιτικό υπόβαθρο, τη γνώση, την εμπειρία και τη θέληση, που εγγυάται την επιτυχία σε οποιαδήποτε θέση ευθύνης και αν του ανατεθεί. Είναι ευτύχημα για τα Ιόνια νησιά που επιλέχθηκε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ για να ηγηθεί της προσπάθειας εφαρμογής της αυτοδιοικητικής επανάστασης στην περιφέρειά μας. Μια απλή ανάγνωση του βιογραφικού του , φανερώνει στον καθένα την προσήλωσή του στην ιδέα της περιφέρειας των Ιονίων νήσων και την συμβολή του στη σύστασή της μαζί με άλλα ιστορικά στελέχη της Επτανήσου .
Το πρόγραμμα του συνδυασμού «Ιόνιο Αρχιπέλαγος», καλύπτει απόλυτα τις προσδοκίες Κερκυραίων και Επτανησίων γενικότερα και εγγυάται λύσεις σε όλα τα επί μέρους προβλήματα των νησιών μας. Αλλά το κυριότερο είναι πως εγγυάται τη συνέχεια της Ιστορικής πορείας της Επτανησιακής Περιφέρειας, την ενίσχυση της περιφερειακής συνείδησης και συνοχής. Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία άτομα νέα και «άφθαρτα», όσον αφορά τη νομή της εξουσίας. Άτομα με θέληση και ικανότητες να βοηθήσουν στη πραγματοποίηση του οράματος για μια σύγχρονη ανάπτυξη των νησιών με οικονομική, κοινωνική και οικολογική στόχευση, βασισμένη στον ανθρώπινο παράγοντα.
Με τις παραπάνω σκέψεις δηλώνω την απόφασή μου να συστρατευτώ με τα υπόλοιπα στελέχη του συνδυασμού και να θέσω υποψηφιότητα στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές, ζητώντας από τους Κερκυραίους να πουν το ναι στον Ηλία Μπεριάτο και στο «Ιόνιο Αρχιπέλαγος». Προσωπικά θα δώσω τη μάχη με όλες μου τις δυνάμεις, γιατί πιστεύω πως η προσωπικότητα, το ήθος, η εμπειρία και η θέληση του επικεφαλής αλλά και των συνυποψήφιων μου, αποτελούν τρανή απόδειξη για τις προθέσεις μας, αλλά και για την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος. Γιατί ήρθε η ώρα, επιτέλους, να σκεφτούμε αυτοδιοικητικά, να σκεφτούμε με αισιοδοξία για το μέλλον. Ήρθε η ώρα για το Ιόνιο να γίνει το Αρχιπέλαγος της πατρίδας μας.