Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη του Ηλία Μπεριάτου στη Λευκάδα

Συνεχίζοντας την περιοδεία του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ Ηλίας Μπεριάτος έφθασε την Παρασκευή το πρωί (22-10-2010) στη Λευκάδα. Αρχικά είχε συνάντηση στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λευκάδας με τη Διοίκηση, καθώς και με το σύλλογο ιατρών και νοσηλευτών, κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα και ιδιαιτέρως η δρομολόγηση της κατασκευής του νέου νοσοκομείου, για το οποίο....
ο κ Μπεριάτος δήλωσε ότι αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα του προγράμματος του συνδυασμού του, «Ιόνιο Αρχιπέλαγος». Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημαρχείο όπου είχε ενημερωτική συνάντηση με τον Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους για τα θέματα της πόλης. Ακολούθησε επίσκεψη στην Μητρόπολη Λευκάδας, όπου είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης Θεόφιλο. Κατόπιν, επισκέφθηκε διάφορους οργανισμούς και υπηρεσίες (Πυροσβεστική υπηρεσία, Λιμενικό σώμα, Αστυνομική Δ/νση Λευκάδας και Δ/νση Κτηνιατρικής). Το απόγευμα μετέβη στο Μεγανήσι και συγκεκριμένα στους οικισμούς Σπαρτοχώρι, Κατωμέρι και Βαθύ, όπου συζήτησε με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, ενώ το βράδυ πραγματοποίησε ομιλία στην πρωτεύουσα του δήμου Ελλομένου, το Νυδρί.


Το Σάββατο (23-10-2010) είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους όλων των φορέων του νησιού - τουριστικούς, πολιτιστικούς, εκπαιδευτικούς, παραγωγικούς (σύλλογοι εμπόρων, αγροτών, κλπ)- και στη συνέχεια επισκέφθηκε όλα τα καταστήματα της κεντρικής αγοράς της πόλης. Το απόγευμα μετέβη στους ορεινούς δήμους Καρυάς και Σφακιωτών όπου ανέπτυξε, με συζητήσεις και ομιλίες, το πρόγραμμά του για τις ορεινές περιοχές και τις δυνατότητες χρηματοδότησης ειδικών δράσεων.


Την Κυριακή το πρωί (24-10-2010) έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, ενώ αργότερα παρέστη στην τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Ηρώο της Λευκάδας, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας του ΟΗΕ.