Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΑΡΛΗ- ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ

Γράφει ο Βαγγέλης Φίλιππας
Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κερκυραίων


Η μη ανακήρυξη του ψηφοδελτίου Σαρλή από το Πρωτοδικείο Κέρκυρας ήλθε να επιβεβαιώσει τους ψίθυρους που μιλούσαν για τους ερασιτεχνισμούς με τους οποίους κινήθηκε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας τους τελευταίους μήνες .
Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ έπαιζε την κολοκυθιά μέχρι την τελευταία στιγμή προκειμένου να...
επιβάλει υποψήφιο της αρεσκείας της, και δεν θέλησε να αφουγκραστεί τη βούληση του κόσμου και των μελών του ΠΑΣΟΚ που ζητούσαν υποψήφιο από τις αρχές του καλοκαιριού ο οποίος υποψήφιος θα μπορούσε να συσπειρώσει τις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου. Όλοι έβλεπαν και όλοι γνώριζαν ότι τα χρονικά περιθώρια στερεύουν. Τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ακολουθούσαν είτε το Δημοτικό ψηφοδέλτιο του Αλέκου Αυλωνίτη αρχικά, είτε το Περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Γιώργου Καλούδη στη συνέχεια , ενώ η Ν.Ε. σφύριζε αδιάφορα στη συνεχιζόμενη αιμορραγία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ . Ως απόδειξη των παραπάνω ήλθε στις 30 Αυγούστου η παραίτηση του μέλους της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας Γιάννη Βλαχόπουλου , ο οποίος αποχώρησε κατηγορώντας την ΝΕ για «καμαρίλα» και «απραξία της σε σχέση με τις υποψηφιότητες των αυτοδιοικητικών εκλογών» . Δυστυχώς μερικές εβδομάδες αργότερα ο Γ. Βλαχόπουλος επιβεβαιώθηκε πλήρως ως «μάντης κακών ειδήσεων».
Την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Χρύσανθου Σαρλή, ακόμα και οι εντελώς άπειροι με τα αυτοδιοικητικά γνώριζαν ότι ο Χρύσανθος ήταν σχεδόν ακατόρθωτο να συμπληρώσει έγκαιρα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο. Πολλά αξιόλογα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν ήδη αποδημήσει σε άλλες φωλιές , ενώ ο Χρύσανθος με τους στενούς του συνεργάτες είχαν ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους για την κατάρτιση του συνδυασμού που απαιτούσε τη συμμετοχή εκατοντάδων υποψηφίων . Έτσι φθάσαμε στο βράδι της Κυριακής 17 Οκτωβρίου όπου η προσπάθεια του Χρύσανθου προδόθηκε από το χρόνο.
Ο τελευταίος που ευθύνεται για την κατάληξη αυτή είναι ο ίδιος ο Χρύσανθος Σαρλής και οι συνεργάτες του που πάλεψαν μέχρι τελευταία στιγμή να καταρτίσουν ένα αξιοπρεπές ψηφοδέλτιο για να εκπροσωπήσει το ΠΑΣΟΚ σε ολόκληρη την Κέρκυρα. Η μοναδική ευθύνη που ίσως φέρει ο Χρύσανθος είναι πως δέχτηκε να παίξει παιγνίδι την τελευταία ώρα με σημαδεμένα χαρτιά. Παιγνίδι δηλαδή που από την αρχή του ήταν χαμένο.