Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Σπ. Σπύρου - Ομιλία σε ετεροδημότες στην Αθήνα

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο ξενοδοχείο «Κάραβελ» στην Αθήνα, μίλησε ο υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου στους επτανήσιους αποδήμους, που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση του συνδυασμού «Νέα – Ιόνιος Πολιτεία».
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν οι:....
Ανδρέας Λυκουρέντζος, Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λάμπρος Ζωγράφος από τη γραμματεία Οργανωτικού της Ν.Δ. Κώστας Τσιάρας, βουλευτής Καρδίτσας - υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. για τις εκλογές στα Ιόνια νησιά, Πέτρος Αλιβιζάτος, πρώην βουλευτής Κεφαλονιάς - Ιθάκης της Ν.Δ., Στέφανος Γκίκας, πολιτευτής της Ν.Δ. στην Κέρκυρα, Μέμα Χαλιώτη, πολιτευτής της Ν.Δ. στη Β’ Αθηνών, Ιωάννης Τρεπεκλής, υπ. Δήμαρχος Κέρκυρας με τη Ν.Δ., οι υπ. Αντιπεριφερειάρχες Κέρκυρας, Χρ. Σκούρτης, Λευκάδας, Θ. Βερύκιος, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Σωτ. Κουρής και Ζακύνθου, Διον. Μυλωνάς, ο αντιδήμαρχος Περιστερίου, Μίαρης Πέτρος, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του συνδυασμού, Παύλος Καψαμπέλης, πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. των σωματείων της Επτανήσου.


Στην ομιλία του προς τους ετεροδημότες ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε στην ανάγκη εφαρμογής μιας αναπτυξιακής πολιτικής για τα Ιόνια Νησιά, σε συνάρτηση με την κάλυψη αναγκών των κατοίκων αλλά και με σεβασμό στο περιβάλλον, στην ενίσχυση της οικονομίας με διεκδίκηση πόρων αλλά και ουσιαστική αξιοποίηση των διαθέσιμων.
Αναφερόμενος ο υπ. Περιφερειάρχης στην επιλογή προσώπων που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, τόνισε ότι έγινε με κριτήρια επάρκειας διάθεσης και ικανότητας να υλοποιήσουν το πρόγραμμα του συνδυασμού, στόχος που συνδέει όλα τα πρόσωπα των νησιών, που έχουν αναπτύξει και καλλιεργήσει την περιφερειακή συνείδηση, την ενότητα και ισονομία των νησιών και προωθήσει το θεσμό μέσα από διάφορες θέσεις.