Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Θεωρούμε ότι στη δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία που ζούμε, με όλα τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική μας κοινωνία, η νέα αρχιτεκτονική για τη διακυβέρνηση της χώρας με την εφαρμογή του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, αποτελεί ιστορική πρόκληση για να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία για ανάκαμψη και πρόοδο.
Μέλη της Ν.Ε. ΚΕΡΚΥΡΑΣ του ΠΑ. ΣΟ. Κ. σε συνεργασία με την Επιτροπή.....
Ανάδειξης Υποψηφίων και σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Γραμματέα του Κινήματος συνεχίζουν τη διαβούλευση και τις διερευνητικές επαφές για την επιλογή των αξιότερων προσώπων που θα στηρίξει το Κίνημα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στο Δήμο Κέρκυρας στις αυτοδιοκητικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Πριν ένα μήνα η Ν. Ε. κατάθεσε σε δημόσια διαβούλευση ένα κείμενο αρχών και θέσεων για τη λειτουργία των νέων αυτοδιοκητικών θεσμών.
Το ζητούμενο για μας σήμερα είναι να καταθέσουμε στο εκλογικό σώμα της Κέρκυρας τη πρότασή μας για την ανάδειξη του πολιτικού προσωπικού που θα υπηρετήσει τη νέα αντίληψη για τη τοπική αυτοδιοίκηση. Μια πρόταση αξιόπιστη που θα συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την αποτελεσματική εφαρμογή του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ και τη χρηστή διοίκηση στις νέες αυτοδιοικητικές οντότητες.
Η ανασύνθεση των παραμέτρων της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος προϋποθέτει μεταξύ άλλων την ανανέωση των προσώπων που ως τώρα διαχειρίστηκαν με αστοχία , αδράνεια και προχειρότητα τις τύχες του τόπου καθώς επίσης και την προσπάθεια επίτευξης της πολιτικής ενότητας και ομογενοποίησης των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης και όσων έχουν προοδευτική συναντίληψη για τα μεγάλα ζητήματα της αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας.
Η πίστη στο μεγάλο εγχείρημα που ξεκινάει την 1.1.2011., το όραμα, η γνώση, η αποτελεσματικότητα, η διαφάνεια, η λογοδοσία και προπαντός το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό και τον τόπο πρέπει να χαρακτηρίζουν όσους διακονήσουν τις τοπικές μας υποθέσεις στο νέο ξεκίνημα.
Η πολιτική αξιολόγηση και η διαδικασία της τελικής επιλογής των υποψηφίων δεν πρέπει να γίνεται με άνωθεν ορισμό αλλά με ουσιαστικές, συμμετοχικές και βαθιά δημοκρατικές διαδικασίες. Έτσι εμείς λειτουργούμε σύμφωνα με τις αρχές και το καταστατικό του Κινήματος.
Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία δεν πρέπει ν’ αποτελεί αλισβερίσι για ανίερες συμμαχίες ή τακτοποίηση των ημέτερων και μοίρασμα των έμμισθων θέσεων, ούτε συμφωνίες διαπλοκής και επικοινωνιακά παιγνίδια για την εξαπάτηση του λαού. Όποιος τολμήσει να επιχειρήσει κάτι τέτοιο θα μας βρει σθεναρά απέναντί του.
Δεν κάνουμε μικροπολιτική, αλλά λειτουργούμε υπηρετώντας αρχές και αξίες.
Η παρέμβασή μας δεν συνιστά απόπειρα ποδηγέτησης ή κηδεμονίας των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά πράξη πολιτικής ευθύνης. Η ανεξαρτησία και το ακηδεμόνευτο της Τ. Α. αποτελούν βασικές αρχές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ως ζωντανό όμως πολιτικό κύτταρο το Κίνημα και από τους στυλοβάτες της δημοκρατίας μας έχει υποχρέωση απέναντι στο λαό και το τόπο να προτείνει και να στηρίξει τους καλύτερους και ικανότερους. Χωρίς εξαρτήσεις και σκοπιμότητες. Αυτό κάνουμε και θα εξακολουθούμε να το κάνουμε. Τελικός κριτής όλων μας θα είναι ο κυρίαρχος λαός.

ΚΕΡΚΥΡΑ
31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 ΓΙΩΡΓΟΣ Α.ΚΑΡΥΔΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε.
ΠΑ,ΣΟ.Κ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ