Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Επεσαν υπογραφές για το Κλειστό Προπονητήριο του ΚΓΣ

Ημέρα σταθμό για τον κλασικό αθλητισμό στην Κέρκυρα χαρακτήρισε ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος την σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την εκπόνηση της οριστικής αρχιτεκτονικής μελέτης κατασκευής Κλειστού Προπονητηρίου του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου στις Αλυκές Ποταμού.
Όπως ανέφερε ο κ. Πουλημένος κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης η οποία έγινε με τον μελετητή Κωστή Σκρουμπέλο, παρουσία του προέδρου του Κ.Γ.Σ. Νίκου Μόσχου και μελών του Δ.Σ. του συλλόγου και του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Νικήτα Καραλή, για πρώτη φορά βαίνει προς ολοκλήρωση μια...
 συγκροτημένη προσπάθεια για την ύπαρξη μιας ώριμης και ολοκληρωμένης μελετητικής πρότασης προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού για την κατασκευή Κλειστού Προπονητηρίου στον τόπο μας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το Νομάρχη στο γεγονός ότι η διαδικασία ήταν τόσο μακρά όσο και επίπονη, και για την επίτευξη του στόχου, σε συνεργασία με τον Κ.Γ.Σ., εργάστηκαν μεθοδικά οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας με την καθοδήγηση του αρμόδιου αντινομάρχη Κώστα Λέσση.
Ο κ. Πουλημένος ευχαρίστησε τόσο τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Κ.Γ.Σ. όσο και τις τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας για την εργώδη προσπάθεια την οποία κατέβαλαν και ευχήθηκε αυτή τη φορά η ολοκληρωμένη προετοιμασία που έχει γίνει να επιτρέψει την επίτευξη του στόχου που τόσα χρόνια ο τόπος μας έχει ανάγκη. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα η κεντρική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει το έργο ώστε στα επόμενα χρόνια η Κέρκυρα να έχει ένα σπίτι για τον κλασικό αθλητισμό και τη νεολαία της.
Για τη σημερινή αυτή εξέλιξη, ο πρόεδρος του Κ.Γ.Σ. Νίκος Μόσχος ευχαρίστησε το Νομάρχη προσωπικά, τον αντινομάρχη Κώστα Λέσση και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας για την άριστη συνεργασία που είχαν και για τη στήριξη των προσπαθειών του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου για να αποκτήσει η Κέρκυρα ένα σύγχρονο Κλειστό Προπονητήριο.
Σημειώνεται ότι η μελέτη του κτηρίου του γυμναστηρίου σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις του αναδόχου θα ολοκληρωθεί εντός 40 ημερών.


Το ιστορικό της υπόθεσης και οι ενέργειες της Νομαρχίας


Στις εγκαταστάσεις του οικοπέδου 22 περίπου στρεμμάτων στις Αλυκές Ποταμού, το οποίο έχει παραχωρηθεί εδώ και χρόνια στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο, προβλέπεται η κατασκευή των κτηρίων Κλειστού Προπονητηρίου και εντευκτηρίου συνολικής κάλυψης πάνω από 4.000 τ.μ., η διαμόρφωση χώρου για γήπεδο κρίκετ και για θέσεις στάθμευσης.
Το οικόπεδο αυτό – με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις – υπάγεται σε καθεστώς ζώνης Γ΄, σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται η χρήση τουριστικών εγκαταστάσεων και κατοικιών, με περιορισμένο συντελεστή δόμησης και μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος.
Προκειμένου λοιπόν, να εκδοθεί η οικοδομική άδεια, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου στο συγκεκριμένο οικόπεδο.
Η Νομαρχία, για την συμπλήρωση του φακέλου της έγκρισης εκπόνησε μελέτες που αφορούσαν στην Γεωλογική Καταλληλότητα αλλά και σε Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση του οικοπέδου, οι οποίες αφού εγκρίθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ και της Π.Ι.Ν., υποβλήθηκαν για έγκριση μαζί με άλλα στοιχεία (απόψεις φορέων, στοιχεία ανάρτησης και δημοσιοποίησης της πρότασης κ.α.) στην Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Η Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ ενέκρινε κατ’ αρχήν την πρόταση της Νομαρχίας για δόμηση έως 4.000 τ.μ. με προϋπόθεση να εγκριθούν τα κατασκευαστικά σχέδια από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Τα σχέδια αυτά στάλθηκαν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και σήμερα απεστάλη στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας η σχετική έγκριση.
Στις αμέσως επόμενες κινήσεις της Νομαρχίας συμπεριλαμβάνεται η αποστολή του σχετικού φακέλου με τη γνωμοδότηση και με συμπληρωματικά στοιχεία, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) ώστε να εγκριθεί το Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο.