Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Α.Τ. ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τη απόδραση οκτώ κρατουμένων από το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου:
«Η απόδραση οκτώ κρατουμένων από το αστυνομικό τμήμα Παλαιού Φαλήρου δεν δείχνει απλώς ότι οι αποδράσεις έχουν γίνει “θεσμός” επί της σημερινής διακυβέρνησης. Φανερώνει μια νοοτροπία παραίτησης....
 της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από τη σύγκρουση με τα προβλήματα και τον συμβιβασμό της με νοσηρές αντιλήψεις “ωχαδελφισμού” και μόνιμης “θερινής ραστώνης”.
Επιβεβαιώνει ακόμη την γενικευμένη διαπίστωση ότι συνολικά ο μηχανισμός ασφάλειας της χώρας μας εμφανίζει συμπτώματα διάλυσης, με τα αλλεπάλληλα πλήγματα που δέχεται το τελευταίο διάστημα, όπως αποδείχθηκε και με την απόδραση κρατουμένου από τις φυλακές Κορυδαλλού. Άλλωστε, ούτε στην περίπτωση του σωφρονιστικού συστήματος υλοποιήθηκαν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, παρά τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα.
Ως Nέα Δημοκρατία όμως δεν στεκόμαστε στην κριτική για την κριτική, ούτε θα μιμηθούμε τις “κραυγές” του ΠΑΣΟΚ όταν βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Αντιθέτως, για μία ακόμη φορά δηλώνουμε ότι προσφέρουμε την πλήρη στήριξη και συνεργασία μας, ώστε να εδραιωθεί στην Ελλάδα ένα κλίμα ασφάλειας που να αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Και αυτή την προσφορά στήριξης και συνεργασίας δεν έχει παρά να αξιοποιήσει η σημερινή κυβέρνηση και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα».