Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

ΔΥΠΑ: Πρωτοβουλία διαλόγου με τους πολίτες

Κερκυραίες και Κερκυραίοι
Βρισκόμαστε μόλις τρεις μήνες πριν από τις πιο κρίσιμες Δημοτικές εκλογές των τελευταίων δεκαετιών και δυστυχώς στο Δήμο μας δεν έχουν παρθεί ακόμη οι αποφάσεις εκείνες οι οποίες θα ξεκαθάριζαν το πολιτικό τοπίο και θα έδιναν τη δυνατότητα σε μια νέα υποψηφιότητα να αναπτύξει την απαραίτητη δυναμική.
Η Συντονιστική Επιτροπή της Δύναμης Παρέμβασης πριν από δυο μήνες...
εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της κ Βεντούρα Σπύρο να ζητήσει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή του πολιτικού φορέα από τον οποίο προέρχεται, πράγμα το οποίο έγινε.


Ενώ έγινε κάποια διαδικασία πολιτικής αξιολόγησης από τη Ν.Ε., το αποτέλεσμα της οποίας δεν μας έγινε γνωστό, σχεδόν δύο μήνες μετά δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την πλευρά του κόμματος ότι επίκειται κάποιο αποτέλεσμα, ούτε το χρονοδιάγραμμα περάτωσης της διαδικασίας και ανακοίνωσης των υποψηφίων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα θεωρούσαμε ότι μέχρι σήμερα θα ελάμβανε χώρα δημόσια παρουσίαση των υποψηφίων για τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και των προγραμματικών τους θέσεων, προκειμένου να υπάρξει και αξιολόγησή τους από την κερκυραϊκή κοινωνία, όπως έγινε το 2006. Ταυτόχρονα καμία επαφή μαζί μας δεν έχει ζητηθεί ενώ αντίθετα η ηγεσία της Ν.Ε. σε συνεργασία με κάποια τοπικά ΜΜΕ έχουν δημιουργήσει σύγχυση σχετικά με τη διεξαγωγή ή όχι προκριματικών εκλογών.


Εμείς παρά ταύτα δηλώνουμε ότι εξακολουθούμε να παραμένουμε στη διαδικασία πολιτικής αξιολόγησης για την υποψηφιότητα που θα στηρίξει το Κίνημα στην Κέρκυρα, αναμένοντας κάποια στιγμή να συζητήσουμε με κάποιο υπεύθυνο του κόμματος. Ασφαλώς επίσης και θα είναι σεβαστή η οποιαδήποτε απόφαση του ΠΑΣΟΚ. Όμως ο πολιτικός χρόνος δεν είναι ανεξάντλητος και βλέπουμε ήδη να ανακοινώνονται διάφορες υποψηφιότητες όπως πχ των κκ Τρεπεκλή, Χαραλάμπους, Αυλωνίτη και άλλων, οι οποίοι έτσι θεωρούμε ότι αποκτούν συγκριτικό πλεονέκτημα σʼ αυτήν την κρίσιμη για τον τόπο μας εκλογική αναμέτρηση. Με δεδομένο λοιπόν ότι η Δύναμη Παρέμβασης είναι αποφασισμένη να φτάσει ως στο τέλος, αποφασίσαμε νʼ αναλάβουμε πρωτοβουλίες πολιτικού διαλόγου με τους πολίτες για τα ζητήματα της Κέρκυρας και την επίλυσή τους καθώς και να οργανώσουμε ανοιχτή πολιτική ομιλία την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 μμ στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, στην οποία ο Πρόεδρος της ΔΥΠΑ κ Βεντούρας θα αναπτύξει τις θέσεις και τις απόψεις της παράταξης για τα δημοτικά πράγματα και τις επικείμενες εκλογές.


Κερκυραίες και Κερκυραίοι,


Φίλες και φίλοι


Η σημερινή κρίση αξιών που διαπερνά ολόκληρο το πολιτικό μας σύστημα και το σοβαρό εγχείρημα του Καλλικράτη δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό η ιδιώτευση. Η παρουσία και η συστράτευση μαζί μας όλων των υγιών πολιτικών δυνάμεων της Κέρκυρας, είναι απαραίτητη, για να μπορέσουμε να θέσουμε τις στέρεες βάσεις πάνω στις οποίες θα οικοδομήσουμε το όραμα για το νέο Δήμο Κερκυραίων.


Κέρκυρα 6-8-2010


Η Σ.Ε της Δύναμης Παρέμβασης