Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

"Μαγειρεύοντας μαζί"- ένα πρόγραμμα που υλοποιεί ο Δ. Κερκυραίων (Και μη χειρότερα δηλαδή. Μετά τον 3ετή καρσιλαμά που χόρεψε ο λαός, τώρα και συνταγές αλά Τσελεμεντέ....)

Ο Δήμος Κερκυραίων υλοποιεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα βιωματικής εκμάθησης σωστών διατροφικών συνηθειών, με θέμα: «Μαγειρεύοντας Μαζί», που διοργανώνεται από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου, σε συνεργασία με την Ένωση Πολύτεκνων Γυναικών Ελλάδος «Η Ροδιά».
Το πρόγραμμα θα λάβει χώρα την Τρίτη 24 και Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010, από τις 11.30π.μ. έως τις 14.00μ.μ. στις παιδικές Δημοτικές κατασκηνώσεις που λειτουργούν στη νήσο Βίδο με μαθητές τάξεων Γυμνασίου.
Κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης:
1. Τα παιδιά θα μαγειρέψουν επί τόπου στα μαγειρεία του χώρου της κατασκήνωσης,...
 υπό την επίβλεψη σεφ από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, οι οποίοι θα διδάξουν στα παιδιά τα «μυστικά» της κουζίνας.
2. Θα πραγματοποιηθεί ομιλία από ειδική διαιτολόγο – διατροφολόγο, σχετικά με την υγιεινή διατροφή, την αξία του πρωινού και την αποφυγή της παιδικής παχυσαρκίας.
3. Θα ενημερωθούν τα παιδιά σχετικά με το θέμα της οικιακής κομποστοποίησης, ώστε να ευαισθητοποιηθούν για το περιβάλλον.
Την Τετάρτη 25 Αυγούστου, στις 18.30μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η λήξη του προγράμματος «Μαγειρεύοντας Μαζί», όπου όλα τα παιδιά θα πάρουν αναμνηστικούς επαίνους, βιβλία, ποδιές, καπέλα και έντυπα – βιβλιαράκια με διατροφικές συμβουλές.