Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Εβδομάδα Τζαζ και Ionian Jazz Concerts 2010-Θερινή Μουσική Ακαδημία 2010

Για έκτη χρονιά το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διοργανώνει τη Θερινή Ακαδημία Τζαζ και τα Ionian Jazz Concerts σε συνεργασία με τον Δήμο Κερκυραίων, το Φεστιβάλ Κέρκυρας και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας. Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Επίκουρος Καθηγητής Σαξοφώνου και Τζαζ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Δήμος Δημητριάδης.
Η Εβδομάδα Τζαζ της Θερινής Ακαδημίας αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τη...
γνωριμία με το μοναδικό Πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών Τζαζ στην Ελλάδα, αφού προσφέρει σεμινάρια και συναυλίες με μερικούς από τους σπουδαιότερους μουσικούς της Τζαζ της παγκόσμιας σκηνής. Θα πραγματοποιηθούν ειδικά μαθήματα Φωνής και Οργάνων, Σεμινάρια Θεωρίας, Ρυθμικής Αυτοσχεδιασμού και Σύνολα Τζαζ σε όλα τα επίπεδα για μουσικούς, μαθητές και σπουδαστές. Μάλιστα, οι μαθητές συμμετέχουν σε συναυλίες και καθημερινά jam sessions και έχουν ελεύθερη είσοδο στα Ionian Jazz Concerts.
Κεντρικοί προσκεκλημένοι των φετινών σεμιναρίων Τζαζ είναι ο JD Walter και ο Marc Abrams. Ο JD Walter είναι ο ανερχόμενος τραγουδιστής της Τζαζ στη σκηνή της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για έναν από τους πιο εντυπωσιακούς νέους τραγουδιστές της τζαζ που έχει χαρακτηριστεί «φαινόμενο» από τους κριτικούς. Θεωρείται ο ηγέτης μιας νέας γενιάς τραγουδιστών με σπάνιες εκφραστικές και τεχνικές ικανότητες που φέρνουν πρωτότυπες ιδέες τόσο στο ρεπερτόριο των στάνταρντς όσο και σε τολμηρούς φωνητικούς και ηχητικούς αυτοσχεδιασμούς (www.jdwalter.com). Ο Marc Abrams είναι μπασίστας, ένας από τους πιο περιζήτητους Αμερικανούς μουσικούς στην Ευρώπη (www.myspace.com/marcabramsbass).


ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ:


JD Walter φωνή (ΗΠΑ) New School for Jazz NY


Marc Abrams μπάσο (USA) Βενετία


Δήμος Δημητριάδης σαξόφωνο ΤΜΣ Ιόνιο Πανεπιστήμιο


Γιώργος Κοντραφούρης πιάνο ΤΜΣ Ιόνιο Πανεπιστήμιο


Στέφανος Ανδρεάδης κιθάρα ΤΜΣ Ιόνιο Πανεπιστήμιο


Σπύρος Μάνεσης πιάνο (Ολλανδία) Amsterdam Conservatorium


Σωτήρης Ντούβας ντραμς Rotterdam Conservatorium


Κόστος συμμετοχής : 250€


Ειδική τιμή 50€ για μέλη των Φιλαρμονικών Κέρκυρας και απόφοιτους του Ιονίου Πανεπιστημίου


Στέγαση : Φοιτητική εστία του Ιονίου Πανεπιστημίου (μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια) στην τιμή των 10€ ημερησίως. Ξενοδοχείο ΑΡΙΩΝ- τηλ: 26610 37950 φαξ: 26610 38904/ ειδικές τιμές με προσωπική συνεννόηση των ενδιαφερομένων


IONIAN JAZZ CONCERTS 2010


Τα Ionian Jazz Concerts θα πραγματοποιηθούν από τις 29 έως τις 31 Ιουλίου στο Art Café της Κέρκυρας, στον Κήπο των Ανακτόρων Μιχαήλ και Γεωργίου (τηλ. 26610-49366) στις 9 το βράδυ και η είσοδος είναι δωρεάν. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:


Πέμπτη 29/7


All Star Jazz Night


Παίζουν: Δήμος Δημητριάδης (σαξόφωνο), Σπύρος Μάνεσης (πιάνο), Στέφανος Ανδρεάδης (κιθάρα), Marc Abrams (μπάσο) και Σωτήρης Ντούβας (ντραμς)


Παρασκευή 30/7


Συναυλία των φοιτητών της Εβδομάδας Τζαζ της Θερινής Ακαδημίας


Σάββατο 31/7


JD Walter with Marc Abrams - New York Voices


Παίζουν: JD Walter (φωνή), Δήμος Δημητριάδης (σαξόφωνο), Σπύρος Μάνεσης (πιάνο), Marc Abrams (μπάσο), Σωτήρης Ντούβας (ντραμς)


Μετά τις επίσημες συναυλίες θα πραγματοποιούνται Jam Sessions.


Πληροφορίες για τη διοργάνωση του σεμιναρίου:


Γιώργος Φραγκίσκος, 26610 87504 giorgos@ionio.gr


Δήμος Δημητριάδης dimosd@ionio.gr