Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Συνάντηση Νομάρχη με το ΔΣ της ΟΕΒΕ

Συνάντηση με τον Νομάρχη Κερκύρας κο Στέφανο Πουλημένο είχε στις 22 Ιουνίου το Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε.Κέρκυρας μετά από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας.
Η συνάντηση που διάρκεσε 2 ώρες είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση του Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε.Κέρκυρας σε ότι αφορά:
- Την πρόοδο της εφαρμογής του χωροταξικού σχεδιασμού και τον καθορισμό ζωνών χρήσης στην Κέρκυρα.
- Την πρόοδο στον σχεδιασμό και την υλοποίηση βασικών έργων υποδομής (οδικό δίκτυο, μελέτες έργων κλ.π.).
- Την πορεία ολοκλήρωσης του Στρατηγικού Σχεδίου της Νομαρχίας.
- Τα αποτελέσματα της Τουριστικής Προβολής αλλά και ο σχεδιασμός για την επόμενη περίοδο.
Ειδικά στο πλαίσιο της διοικητικής αναδιάρθρωσης της Χώρας όπως αποτυπώνεται στο σχέδιο Καλλικράτη και τις επιπτώσεις – αλλαγές που θα επιφέρει στην Κέρκυρα.
Το αποτέλεσμα και το συμπέρασμα που βγήκε από την συνάντηση – ενημέρωση όπως αυτό εκτιμά το Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε.Κέρκυρας είναι..
αποκαρδιωτικό για την κατάσταση που επικρατεί στην Κέρκυρα και την μεγάλη στασιμότητα που υπάρχει στα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας .
Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε.Κέρκυρας εξέφρασε την ανησυχία του στον κο Πουλημένο για τις μέχρι τώρα διεργασίες στο πλαίσιο της επιλογής και ανάδειξης των νέων αυτοδιοικητικών αρχών, μια και από όπως προκύπτει οι φερόμενοι ως υποψήφιοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης στην Κέρκυρα και να απουσιάζουν παντελώς οι τεκμηριωμένες προτάσεις και ο προτεινόμενος σχεδιασμός για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που θα κληρονομήσει ο Δήμος Κερκυραίων.