Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Δήλωση του Χρυσόστομου Μπούκα για τους ξενοδοχοϋπάλληλους

Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας συναντήθηκε με άνεργους ξενοδοχοϋπαλλήλους.
Συζήτησε διεξοδικά την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο και δεσμεύτηκε για τη δική του συνδρομή και αγώνα στην κατεύθυνση επίλυσης ζωτικών αιτημάτων τους.
Μετέβη στα αρμόδια Υπουργεία και διεκδίκησε την λύση τους.
Μετά από διαδοχικές πολύωρες συσκέψεις και διάλογο, υπήρξε κατ’ αρχή δρομολόγηση λύσεων που θα ανακουφίσουν αγωνίες επιβίωσής τους.
Παραμένουμε σε εγρήγορση και ετοιμότητα για την υλοποίηση των στόχων που τέθηκαν.
Υποσχόμαστε σε όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του Νομού την βοήθειά μας για ξεκαθάρισμα “γκρίζων ζωνών” του παρελθόντος, ώστε...
η εύρεση εργασίας να είναι ευχερέστερη, προς όφελος των εργαζομένων και εργασιακή ειρήνη για την βελτίωση της οικονομίας του τόπου μας.
Αυτόν τον δρόμο του αγώνα για τους εργαζόμενους επιλέγουμε γιατί πιστεύουμε ότι η τυφλή βία οδηγεί στην σημερινή ανέχεια των εργαζομένων.
Εξάλλου οι 280 και πλέον άνεργοι για φέτος ξενοδοχοϋπάλληλοι δυστυχώς μας επιβεβαιώνουν.
Η γνώση και η εκμετάλλευση δυνατοτήτων στο χώρο εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων ανοίγει προοπτικές.
Είναι παράδοξο να “καταλαμβάνονται” για να μην λειτουργήσουν, χώροι που κυρίαρχα έχουν χρέος να βοηθούν τους ανέργους.
Σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία υπάρχουν Ευρωπαϊκά προγράμματα “κατάρτισης-μετεκπαίδευσης εργαζομένων και εποχιακά ανέργων” που άλλα “έκλεισαν και άλλα τρέχουν”, που μπορούν να δώσουν ελάχιστη δυνατή οικονομική ανάσα στους άνεργους ξενοδοχοϋπαλλήλους και να επιλύσουν άλλα ζωτικά τους προβλήματα, παράλληλα με τον δίκαιο αγώνα τους για πληρωμή των δεδουλευμένων τους.
Αντί λοιπόν να ωθήσουν τους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ και άλλες κρατικές υπηρεσίες προς την κατεύθυνση εξυπηρέτησης των συμφερόντων τους, η συνδικαλιστική τους ηγεσία τους “καταλαμβάνει” αυτούς τους χώρους για να μην λειτουργήσουν!
Δεν είναι δυνατόν πλούσια κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλοι Νομοί της Ελλάδας να εκταμιεύουν χρήματα από αυτά τα προγράμματα και στην Κέρκυρα της σημερινής πραγματικότητας στον συγκεκριμένο χώρο της τουριστικής οικονομίας εμείς να επιλέγουμε αναχρονιστικές και ατελέσφορες μεθόδους αγώνα.
Αυτό έχει το τίμημά του και το παρακολουθούμε καθημερινά.
Κρινόμαστε και μάλιστα αυστηρά όλοι για τις ενέργειες ή τις παραλήψεις μας.
Αν οι άνεργοι ξενοδοχοϋπάλληλοι θεωρούν ότι στεκόμαστε εμπόδιο στις διεκδικήσεις τους με την πρακτική που μέχρι σήμερα η συνδικαλιστική τους ηγεσία τους οδηγεί, ας μας το πούνε.
Εμείς ξεκάθαρα θεωρούμε ότι επιτελούμε εποικοδομητικό και όχι στείρο και ατελέσφορο ρόλο στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους.
Στεκόμαστε με σεβασμό δίπλα στο ιερό δικαίωμα του εργαζόμενου για εργασία και αμοιβή.
Γιαυτό θεωρούμε χρέος μας να αγωνιστούμε από τη δική μας πλευρά, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ώρες για την πατρίδα και τους Έλληνες.
Καταγγέλλουμε έντονα και διαχρονικά την παρανομία των -λίγων- κακών επιχειρηματιών στον κλάδο των ξενοδόχων που αποστερούν από τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους τα χρήματα εργασίας τους.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα προβούμε στις απαιτούμενες ενέργειες για να αποδείξουμε ότι η ερμαφρόδιτη λογική επιχειρηματιών “ούτε κλείνουμε, ούτε ανοίγουμε” είναι απολύτως παράνομη και στοχεύει στην απώλεια χρηματικών αποζημιώσεων στους εργαζόμενους.
Αυτή θεωρούμε ουσιαστική προσφορά στους άνεργους ξενοδοχοϋπαλλήλους.
Το ρόλο του θεάτρου και της προσπάθειας στρατολόγησης κάτω από κομματικές σημαίες, άνεργων σε ανέχεια τον παραδίνουμε στην κρίση των ξενοδοχοϋπαλλήλων και στο σύνολο της κοινωνίας μας.


Κέρκυρα 26-6-2010


ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ