Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Τι λέει η ΠΑΣΚ καθηγητών Α! ΕΛΜΕ Αχαϊας για το πρώτο 9μηνο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ

Το τελευταίο εξάμηνο η ελληνική κοινωνία δέχεται από τη μια έναν ορυμαγδό πρωτόγνωρων κυβερνητικών μέτρων υπό την πίεση της τρόικας λόγω της κρίσης και από την άλλη μια προκλητική μιντιακή πλύση εγκεφάλου προκειμένου να πεισθεί για την αναγκαιότητά τους. Ως ένα βαθμό και στην αρχή η κοινωνία και κατανόηση και ανοχή επέδειξε για την αντιμετώπιση της κρίσης αλλά κάθε μέρα που περνάει γίνεται αντιληπτό ότι η ανοχή γίνεται απόγνωση που με τη σειρά της μετατρέπεται σε οργή. Ο κίνδυνος μιας κοινωνικής εξέγερσης είναι ορατός.
Δυστυχώς αυτό δε φαίνεται να γίνεται κατανοητό από την Κυβέρνηση, που 9 μήνες μετά την εκλογή της , απέχει και από τις εξαγγελίες της και από τις προσδοκίες που καλλιέργησε.
Δεν είναι δυνατό στο όνομα καμιάς νεοδημοκρατικής κακοδιαχείρισης , καμιάς καταστροφικής δεξιάς πενταετίας να...
 λαμβάνει μέτρα που διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή.
Δεν είναι δυνατό η κυβέρνηση που θεμελίωσε πριν από 30 χρόνια στην Ελλάδα το κοινωνικό κράτος να το οδηγεί σήμερα στη διάλυσή του με τις επιλογές της στο ασφαλιστικό.
Δεν είναι δυνατό η κυβέρνηση που επαγγέλεται την κοινωνική δικαιοσύνη να κατασκευάζει σήμερα νεόπτωχους.
Δεν είναι δυνατό η κυβέρνηση, τη στιγμή που θέτει ως πρόταγμά της το «νέο σχολείο» και καλεί τους εκπαιδευτικούς να το συνδιαμορφώσουν να φέρεται τόσο απαξιωτικά και υποτιμητικά σε αυτούς. Με τις πράξεις του και με τις παραλείψεις του το ΥΠΕΠΘ τους εμπαίζει ,δικαιώνοντας αυτούς που με τον αρνητισμό τους στηρίζουν το τέλμα και την ακινησία.
α) καταργεί τη χορήγηση νέων εκπαιδευτικών αδειών , ακυρώνοντας την προσπάθεια των εκπαιδευτικών για επιμόρφωση και αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης
β) παρά τις αρχικές υποσχέσεις προβαίνει σε πρωτοφανείς μειώσεις στις πάσης φύσεως αμοιβές των εμπλεκομένων συναδέλφων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
γ)καθιερώνει δε και πλαφόν 25% επι των μηνιαίων αποδοχών στις αμοιβές των εμπλεκομένων στις εξετάσεις(επιτροπές, βαθμολογητές) , πράγμα που υπο προυποθέσεις θα απέτρεπε και αρνητικά φαινόμενα. Το κάνει όμως ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η βαθμολόγηση των γραπτών με αποτέλεσμα κάποιοι συνάδελφοι , μη γνωρίζοντας , να έχουν υπερβεί το όριο και να κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι.
Αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα , που κατά γενική ομολογία, οι εκπαιδευτικοί για άλλη μια φορά στήριξαν τη διαδικασία των εξετάσεων με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
Μετά από αυτά και έχοντας συναίσθηση της κατάστασης είναι ώρα να σταλεί ένα μήνυμα:
Κανένας Υπουργός Παιδείας δεν πρέπει να ξεχνά ότι καμιά αλλαγή δε μπορεί να γίνει χωρίς τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών . Θα πρέπει να γνωρίζει ότι όταν τους εμπαίζει και τους απαξιώνει , την όποια αλλαγή ευαγγελίζεται, με την ίδια απαξία θα την αντιμετωπίζουν και οι εκπαιδευτικοί.
- Άμεση χορήγηση των αμοιβών χωρίς περικοπές μέσω ΧΕΠ
- Όχι στην κατάργηση των εκπαιδευτικών αδειών
- Η Δημόσια Εκπαίδευση πάνω από τις απαιτήσεις της Τρόικας

ΠΗΓΗ:http://www.alfavita.gr/