Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την απεργία της 29ης Ιούνη

Εργάτρια, εργάτη, νέα και νέε, άνεργε, συνταξιούχε, μετανάστη,
Είναι ώρα ευθύνης και επιλογής. Υποταγή και σκλαβιά ή αγώνας για αξιοπρεπή ζωή.
Αν δε ματαιώσουμε τώρα το έγκλημα κυβέρνησης, τρόικας, κεφαλαίου αύριο η αγριότητά τους θα θεριέψει.
Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης επιβάλλουν ελάχιστο μισθό και μεροκάματο, ελάχιστη σύνταξη, ελάχιστη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι εργαζόμενοι να καταλάβουν την αγριότητα και το βάθος της ταξικής επίθεσης. Στόχος της κυβέρνησης, του ΛΑΟΣ που τη στηρίζει, της Ν.Δ. που συναινεί είναι να αυξάνονται τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ
ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ.
Τα μέτρα λαιμητόμος οδηγούν: ....

Σε κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών. Μας οδηγούν σε μισθούς Κίνας και Βουλγαρίας. Ό,τι ακριβώς θέλουν τα μονοπώλια. Οι εργοδότες θα δίνουν όσα θέλουν, όποτε θέλουν.
Στην αύξηση των ορίων απολύσεων από 2% σε 5% για εταιρίες με πάνω από 150 άτομα (από 2% που ήταν για 200 άτομα). Για εταιρίες από 20 – 150 εργαζόμενους από 4 εργαζόμενους το μήνα, αυξάνει στους 6. Επί της ουσίας, οι απολύσεις απελευθερώνονται.
Στη μείωση των αποζημιώσεων κατά 50%, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στους εργοδότες για μαζικές απολύσεις, στερώντας από τους εργαζόμενους μια ελάχιστη γραμμή άμυνας.
Σε μεικτό κατώτερο μισθό 592 ευρώ για όσους είναι 18 – 21 χρονών από 740 που είναι τώρα και για εργαζόμενους από 21 – 25 χρονών 629 ευρώ. Αυτό θα λειτουργήσει σα μοχλός πίεσης για τη συμπίεση των μισθών σε όλα τα επίπεδα.
Νέους πακτωλούς ενισχύσεων στους μεγαλοεπιχειρηματίες μέσω του ΟΑΕΔ, από εκεί που δεν υπήρχε σάλιο, σύμφωνα με τον Υπ. Εργασίας, Α. Λοβέρδο.
Στη δημιουργία φάμπρικας παραγωγής φθηνής παιδικής εργασίας που την ονομάζουν «μαθητεία». 15άχρονα και 17άχρονα παιδιά να δουλεύουν για 400 και 500 ευρώ ανασφάλιστα, ασκώντας παράλληλα και πίεση σε παλαιότερους εργαζόμενους για να συμπιεστούν οι μισθοί και τα δικαιώματά τους.
Στην καθιέρωση συντάξεων πείνας 200 – 500 ευρώ. Στην πραγματικότητα μας οδηγούν σε δουλειά πάνω από τα 70 χρόνια. Ιδιαίτερα χτυπάει τις εργαζόμενες γυναίκες. Σταδιακά καταργούν τα ΒΑΕ.
Στην κατάργηση των όποιων δωρεάν παροχών σε φάρμακα και Υγεία και καθιέρωση ενός επιπέδου υπηρεσιών στο οποίο περιλαμβάνονται πενιχρές παροχές.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ!
Αυτοί δημιούργησαν τα χρέη. Είναι η κλεμμένη δουλειά μας.
Το χρέος είναι τα τεράστια κέρδη. Η ληστεία του ιδρώτα μας!
ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!


Οι εργαζόμενοι επιβάλλεται να στηριχθούν στις δυνάμεις τους, να οργανωθούν σε ταξική βάση. Να εγκαταλείψουν μαζικά το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., το ΛΑΟΣ. Καμία εμπιστοσύνη στις ηγεσίες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Έχουν τεράστιες ιστορικές ευθύνες. Έχουν σαν οδηγό την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Ευαγγελίζονται τη συνεργασία με αυτούς που εκμεταλλεύονται την εργατική τάξη. Ετοιμάζονται να υπογράψουν μηδενική αύξηση για την ΕΓΣΕΕ. Κοροϊδεύουν εν ψυχρώ τους εργαζόμενους λέγοντας ότι θα προσφύγουν στα δικαστήρια, τα οποία βγάζουν τις απεργίες σε ποσοστό 99% παράνομες και καταχρηστικές.
Να αποσυρθούν τώρα τα τερατουργήματα για το Ασφαλιστικό, το Εργασιακό και άλλα.
Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης έχει ξοφλήσει. Μόνο δυστυχία μπορεί να φέρει στους εργαζόμενους. Η εργατική τάξη σε συμμαχία με τους μικρούς εμπόρους και βιοτέχνες, τη φτωχή και μεσαία αγροτιά, πρέπει να χαράξει το δρόμο για μια κοινωνία όπου θα διαφεντεύει την οικονομία και τον παραγόμενο πλούτο.


• Δουλειά για όλους, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα!
• 5θήμερο, 7ώρο, 35ωρο!
• 1.400 ευρώ κατώτερος μισθός!
• Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ!
• Σύνταξη στα 60 για τους άντρες και 55 για τις γυναίκες!
• Κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ!


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΑΡΟΚΟ ΣΤΙΣ 10π.μ.
ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ