Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ν.Ε Κέρκυρας του ΚΚΕ: Προαποφασισμένο το αντιασφαλιστικό έκτρωμα

Οσα η κυβέρνηση ισχυρίζεται περί πιέσεων, αποτελούν προσχήματα που μόνο οργή προκαλούν. Η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν συναποφασίσει αυτό το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που αυξάνει δραστικά τα όρια συνταξιοδότησης και μειώνει τις συντάξεις.
Πιο συγκεκριμένα το μνημόνιο που έγινε νόμος του κράτους με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ και την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ πέραν των άλλων αντεργατικών μέτρων, ρητά προβλέπει:....

• Υποχρεωτική εργασία για 40 χρόνια για να κατοχυρώνεται το δικαίωμα στην πλήρη σύνταξη. Καταργείται η 35ετία (σε όσες περιπτώσεις είχε απομείνει) αλλά και η 37ετία χωρίς όριο ηλικίας. Η ανατροπή θα επέλθει μέχρι το 2015.
• Ελάχιστο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης το 60ό έτος για όλους. Δηλαδή, από την 1/1/2011 κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να συνταξιοδοτείται πριν το 60ό έτος, ακόμα και αν υπάγεται στο καθεστώς των ΒΑΕ, ακόμα και αν έχει 40 χρόνια εργασίας.
• Μείωση των συντάξεων κατά 6% ετησίως. Οποιος αποχωρεί πριν το 65ο έτος (πρόωρη) η ποινή θα ανέρχεται στο 6%, που σημαίνει ότι η συνολική μείωση στην πενταετία (60ό έτος) θα φτάνει το 30% της σύνταξης.
Οι εργαζόμενοι με μεγαλύτερο αγωνιστικό πείσμα και αποφασιστικότητα πρέπει τώρα να απαιτήσουν να παρθεί πίσω το έκτρωμα μαζί με τους άλλους αντιασφαλιστικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Να απαιτήσουν σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες, 5 χρόνια νωρίτερα για τα βαρέα και ανθυγιεινά, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία και στο φάρμακο, σύγχρονη δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη για όλους, 1.120 ευρώ κατώτερη σύνταξη. Να δώσουν το αγωνιστικό παρών στο συλλαλητήριο καταδίκης των βάρβαρων κυβερνητικών μέτρων που οργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη 1 ΙΟΥΝΗ στην πλατεία ΣΑΡΟΚΟ στις 7 το βράδυ.