Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Συναντήσεις του Νομάρχη με τους Πρέσβεις Μ. Βρετανίας και Ολλανδίας

Τις επισκέψεις του Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Dr. David Landsman και του Πρέσβη της Ολλανδίας Kees Van Rij δέχτηκε σήμερα ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος.
Τον Βρετανό Πρέσβη συνόδευε η Πρόξενος της Βρετανίας στην Κέρκυρα Σάρα Τυχερού και στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και...
ιδιαίτερα το θέμα της γενικότερης οικονομικής κρίσης αλλά και της τουριστικής κίνησης από τη Βρετανία προς το νησί μας.
Ο Βρετανός Πρέσβης δήλωσε αισιόδοξος για την έλευση Βρετανών επισκεπτών στην Κέρκυρα ακόμη και φέτος που η διεθνής οικονομική συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή και παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει ανάκαμψη.


Η επίσκεψη του Ολλανδού Πρέσβη


Ο Νομάρχης συναντήθηκε σήμερα και με τον Πρέσβη της Ολλανδίας στη χώρα μας Kees Van Rij όπου παρουσία και του αντινομάρχη Χρήστου Σκούρτη συζήτησαν θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την διαχείριση των απορριμμάτων, την ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και την τουριστική κίνηση από την Ολλανδία στο νησί μας.
Ο Ολλανδός Πρέσβης έκανε γνωστό επίσης στο Νομάρχη ότι η Πρεσβεία μπορεί να παράσχει κάθε δυνατή ενημέρωση και βοήθεια προς το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ώστε να αναπτυχθούν περαιτέρω προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών από και προς την Ολλανδία, ζήτημα για το οποίο η Νομαρχία εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και φρόντισε άμεσα να φέρει σε επαφή τον Πρέσβη με τη διοίκηση του Ι. Πανεπιστημίου.


Οι συζητήσεις και των δύο διαδοχικών συναντήσεων τόσο με τον Βρετανό όσο και με τον Ολλανδό Πρέσβη έγιναν σε άριστο κλίμα και Νομάρχης και Πρέσβεις αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.