Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Κλοπές και πλαστές ταυτότητες

Συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (24.5.2010) στο Σιδάρι Κέρκυρας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εσπερίων αλλοδαπός 22 ετών για απόπειρα κλοπής και παράνομη είσοδο στη χώρα μας.
Ειδικότερα ο ανωτέρω αλλοδαπός μαζί με συνεργό του, με τη χρήση κατσαβιδιού...
ως διαρρηκτικού εργαλείου, αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην περιοχή Σιδάρι Κέρκυρας, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον φύλακα του ξενοδοχείου με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί ο 22χρονος ενώ ο συνεργός του τράπηκε σε φυγή και αναζητείται.
Σε έλεγχο που έγινε στον 22χρονο αλλοδαπό διαπιστώθηκε ότι στερείται των απαραίτητων εγγράφων για παραμονή στη χώρα μας.
Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίσθηκε θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Κέρκυρας.


Προσαγωγή για κλοπές

Προσήχθη, πρωινές ώρες της 20.05.2010 από περιοχή Πλατυτέρας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Κέρκυρας 30χρονος αλλοδαπός ως ύποπτος για διάπραξη κλοπών.
Ειδικότερα από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 30χρονος, την 8.4.2010 και ώρα 19.30΄εισήλθε σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στο Σολάρι Κέρκυρας και προσποιούμενος τον πελάτη αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτός ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 540 ευρώ. Tην 11.05.2010 και ώρα 19.20΄ εισήλθε εκ νέου στο ίδιο κατάστημα και αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτός και πάλι ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 350 ευρώ, και τα δύο περιστατικά καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος.
Επίσης σε έρευνα που έγινε στον 30χρονο αλλοδαπό, βρέθηκε να κατέχει ένα κινητό τηλέφωνο χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την προέλευση του.
Ο 30χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.




Σύλληψη αλλοδαπών με πλαστές ταυτότητες

Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες της 24.5.2010 στον Διεθνή Αερολιμένα Κέρκυρας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κέρκυρας δύο (2) αλλοδαποί 20 και
16 ετών για κατοχή και χρήση πλαστού εγγράφου.
Συγκεκριμένα οι συλληφθέντες αλλοδαποί εμφανίστηκαν στον έλεγχο διαβατηρίων, στο σημείο αναχωρήσεων του εξωτερικού, με σκοπό να εξέλθουν από την χώρα μας και να εισέλθουν σε άλλη χώρα της Ε.Ε., επιδεικνύοντας σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο ταυτότητες κράτους μέλους της Ε.Ε. οι οποίες διαπιστώθηκε ότι είναι πλαστές.
Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίσθηκε θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Κέρκυρας.


Τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό

Τροχαίο σημειώθηκε στην Κέρκυρα βραδινές ώρες της 24.5.2010 στην Εθνική Λευκίμμης όταν ΙΧΕ οδηγούμενο από άγνωστο άτομο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 39χρονος αλλοδαπός, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του οδηγού του μοτοποδηλάτου.
Ο οδηγός του ΙΧΕ εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος και αναζητείται.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αχιλλείων.