Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Καταγγέλλει απολύσεις ο Κεκρυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Τα μηνύματα που έρχονται για τους εργαζόμενους από κάθε κλάδο είναι δυστυχώς κάθε μέρα και ποιο άσχημα . Η αντεργατική επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με τη στήριξη της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ δεν μειώνουν μόνο κατακόρυφα τα εισοδήματα των εργαζομένων. Με το χτύπημα του συνόλου των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που έχει κατακτήσει η εργατική τάξη από αιώνες τώρα, «ανοίγει την όρεξη» στη μεγάλη εργοδοσία που βλέπει τώρα να διαμορφώνεται «η χρυσή ευκαιρία» για να εντείνει το ξεζούμισμα των εργαζόμενων στο έπακρο. Με εξάπλωση της μερικής απασχόλησης και των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Με εντατικοποίηση της εργασίας και όλο και πιο βάρβαρα ωράρια, με όλο και περισσότερες απλήρωτες εργατοώρες και ανασφάλιστη εργασία, με μαζικές απολύσεις και τρομοκρατία. Η καπιταλιστική ανάπτυξη (είτε βρίσκεται σε κρίση είτε όχι) για τους εργαζόμενους σημαίνει ανάπτυξη της εργοδοτικής ασυδοσίας και τρομοκρατίας, ανάπτυξη της εκμετάλλευσης.
Σε αυτή τη λογική κινούνται και οι απολύσεις δέκα εργαζομένων στα καταστήματα...
αφορολόγητων ειδών ( ΚΑΕ) του αεροδρομίου της Κέρκυρας. Δέκα εποχιακά εργαζομένων που δουλεύουν στην επιχείρηση άλλοι για πέντε ή δέκα και άλλοι για δεκαπέντε και πλέον συνεχόμενα χρόνια. Που μέσα στην ήδη άσχημη κατάσταση, αναγκάστηκαν να τα βγάζουν πέρα με την εργασία των λίγων θερινών μηνών και που τώρα χάνουν και αυτή γιατί όπως τους ανακοινώθηκε πριν λίγες βδομάδες « η εταιρία δεν τους χρειάζεται άλλο». Μάλιστα η εταιρία δικαιολόγησε τις απολύσεις επικαλούμενη όπως ισχυρίστηκε το «δικαίωμά της» να ανανεώνει το προσωπικό κάθε 5-10 χρόνια και «κακώς οι εργαζόμενοι και το σωματείο διαμαρτύρονται γιατί στη θέση τους θα προσληφθούν άλλοι εργαζόμενοι». Με περισσό θράσος η εταιρία των ΚΑΕ δείχνει ότι αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμα υλικά και όχι σαν άνθρωπος με οικογένειες και ανάγκες. Και ας σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα κατάστημα των ΚΑΕ ( αεροδρομίου Κέρκυρας) που την περασμένη σεζόν μόνο οι εισπράξεις 8-10 ημερών έφταναν για να καλύψουν όλο το ετήσιο κόστος της μισθοδοσίας και της ασφάλισης όλων των εργαζομένων του. Και βέβαια γίνεται κατανοητό ότι ούτε αυτές οι εισπράξεις ούτε μικρότερες δε θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς την εργασία των εργαζόμενων στα ΚΑΕ. Επιβεβαιώνεται έτσι ότι οι εργαζόμενοι είναι σίγουρα αυτοί που δεν περισσεύουν απ’ την «μηχανή» της οικονομίας. Αντίθετα αυτή η «μηχανή» θα δούλευε πολύ καλύτερα χωρίς τους καπιταλιστές που υπάρχουν κλέβοντας τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι κι αφήνοντας για τους εργαζόμενους φτώχια,ανεργία,εξαθλίωση.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ :
-Γι’ αυτό δεν πρέπει να ανεχτούμε καμία απόλυση «νόμιμη» ή παράνομη
-Γι’ αυτό θα πρέπει να απορρίψουμε τη λογική της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας, που θέτει την κερδοφορία των επιχειρήσεων πάνω από τις ανάγκες και τις ζωές των εργαζομένων
-Γι’ αυτό δεν πρέπει να δεχτούμε να πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης
-Γι’ αυτό θα πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά στην επίθεση της πλουτοκρατίας της ΕΕ του ΔΝΤ και της κυβέρνησης που θέλουν να σαρώσουν όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας


Συνάδελφοι , συναδέλφισσες
Ας μην έχουμε καμία αυταπάτη. Τα μέτρα που προωθούν σήμερα η ΕΕ και το ΔΝΤ σε όλη την Ευρώπη ένα στόχο έχουν :να βγουν οι εργαζόμενοι απ’ την κρίση χωρίς δικαιώματα και η πλουτοκρατία με ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.
Γι’ αυτό δεν έχουμε άλλη επιλογή από το δρόμο του αγώνα, της αντίστασης και της ανυπακοής στα μέτρα αυτά.


Να απαντήσουμε ακόμη πιο δυναμικά στο μαύρο μέτωπο της εργοδοσία, των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, στα στηρίγματά τους που υπάρχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο εργατικό κίνημα και σε ορισμένα ΜΜΕ που τους στηρίζουν και προσπαθούν να συκοφαντήσουν τους εργατικούς αγώνες παρουσιάζοντάς τους ως την αιτία όλων των κακών της οικονομίας για να κρύψουν τις δικές τους ευθύνες και της πολιτικής που χρόνια τώρα υπηρετούν και να απαιτήσουν απ’ τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι.


Να εντείνουμε τους ταξικούς αγώνες μέσα από το ταξικό σωματείο και το ΠΑΜΕ βάζοντας στο στόχαστρο την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική που γυρίζει την ζωή των εργαζόμενων 100 χρόνια πίσω που τα παίρνει όλα από τους ανθρώπους του μόχθου και τα δίνει στους τραπεζίτες, τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές στα κοινωνικά παράσιτα που αποτελούν την πλουτοκρατία.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:
Την επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζομένων του ΚΑΕ στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας για ολόκληρη τη θερινή σαιζόν.




Το Διοικητικό Συμβούλιο