Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Τα προβλήματα του Κάβου σε σύσκεψη στη Νομαρχία

Σύσκεψη με αντικείμενο όλες τις πτυχές των προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία της τουριστικής περιοχής του Κάβου πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Νομάρχη Κέρκυρας Στέφανου Πουλημένου σε υλοποίηση δέσμευσης την οποία είχε λάβει έναντι επαγγελματιών της περιοχής την προπερασμένη Κυριακή στη Λευκίμμη.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντινομάρχης Τουρισμού Χρήστος Σκούρτης, ο Δήμαρχος Λευκιμμαίων Σπύρος Γατσούλης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας Θεοχάρης Γιώτης και ο υποδιοικητής του Α.Τ. Λευκίμμης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάβου Γιώργος Πανδής, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων κ. Διαβάτης, εκπρόσωποι των αρμόδιων υπηρεσιών της Νομαρχίας κ.α.
Όπως επεσήμανε και ο Νομάρχης, η κατάσταση ήταν και παραμένει στην περιοχή εκτός ελέγχου....
 και προβάλλει επιτακτική η ανάγκη όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές να πράξουν το καθήκον τους προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας και να γίνει σαφές ότι καί εκεί υπάρχει κράτος το οποίο λειτουργεί και νομοθεσία η οποία τηρείται. Όπως διευκρίνισε ο Στεφ. Πουλημένος δεν αποτελεί πρόθεση κανενός φορέα η τουριστική περιοχή του Κάβου να μετατραπεί από τόπος διακοπών της νεολαίας σε ησυχαστήριο αλλά θα πρέπει να υπάρξει μέτρο στην ξέφρενη και άνευ ωραρίου λειτουργία των νυχτερινών καταστημάτων, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα από τους νόμους.
Στη σύσκεψη κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις από όλες τις πλευρές και ανάμεσά τους προέβαλαν ως κύριες η βούληση της αστυνομίας να παρέμβει ενεργά, δραστικά και αποτελεσματικά όσον αφορά τους τομείς αρμοδιότητάς της καθώς και η βούληση της δημοτικής αρχής δια του Δημάρχου της κ. Γατσούλη η οποία συνοψίζεται στη απόφαση φέτος να μην υπάρξει καμία πλέον ανοχή σε έκτροπα και ανεξέλεγκτες καταστάσεις ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η εύρυθμη λειτουργία αυτής της περιοχής.
Όπως επισημάνθηκε ιδιαίτερα στη σύσκεψη, τα φαινόμενα της καλοκαιρινής περιόδου στην τουριστική περιοχή του Κάβου δεν συνιστούν μια απλή ανεκτού βαθμού έκφραση παραβατικότητας, αλλά αντικατοπτρίζουν εικόνα μιας ανεξέλεγκτης και σε έξαρση παρανομίας στο σύνολο σχεδόν των τομέων τουριστικής δραστηριότητας.