Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ετοιμάζει ντοκιμαντέρ το BBC

Ντοκιμαντέρ με θέμα την Οδύσσεια του Ομήρου πρόκειται να γυριστεί στην Κέρκυρα από συνεργείο του ΒBC. Η ομάδα παραγωγής του ντοκιμαντέρ συνεργάζεται ήδη με τη Νομαρχία της Κέρκυρας, προκειμένου να διευκολυνθεί στο έργο της.
Το ντοκιμαντέρ θα παρουσιάζει ο εθνικός ποιητής της Μεγάλης Βρετανίας Simon Armitage ο οποίος θα ταξιδέψει στη χώρα μας, στα χνάρια του αρχαίου ήρωα, από την Τροία με προορισμό την Ιθάκη, επικεντρώνοντας ιδιαίτερα στη φιλοξενία του Οδυσσέα στο νησί των Φαιάκων με σκοπό κυρίως να...
 προσεγγίσει την ψυχογραφία του, καθώς επίσης να επικεντρωθεί στην ηρωική του διάσταση, σε μια διαλεκτική της έννοιας του ήρωα στα χρόνια του Ομήρου και στα σημερινά χρόνια.
Η διαδρομή στο Ιόνιο θα ξεκινήσει από την Κέρκυρα και θα συνεχιστεί στους Παξούς.
Η τριμελής κινηματογραφική ομάδα του BBC αποτελούμενη από την υπεύθυνη παραγωγής Πέγκυ Βασιλείου, τον παραγωγό John Holdsworth και τον ποιητή Simon Armitage, θα βρίσκεται στο νησί μας την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Μαΐου προκειμένου, εκτός των άλλων, να κινηματογραφήσει και τις εκδηλώσεις για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα και το επόμενο διήμερο 22 και 23 Μαΐου θα πραγματοποιήσει λήψεις στους Παξούς.
Σημειώνεται ότι η αρμόδια Αντινομαρχία Τουρισμού παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στην κινηματογραφική ομάδα του BBC καθώς η προβολή του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ εκτός της αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος τον τηλεθεατών για το έπος του Ομήρου, θα διαφημίσει το νησί μας στη Μεγάλη Βρετανία την δύσκολη περίοδο την οποία διανύουμε, προβάλλοντας την ιστορία και τις ομορφιές του αλλά και τον φιλόξενο χαρακτήρα των κατοίκων του τόπου μας.