Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Αληθεύουν όσα θα διαβάσετε παρακάτω; Απλώς ρωτάμε. ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Η Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών απέρριψε το αίτημα ασύλου τού προέδρου της αφγανικής κοινότητας Μοχάμετ Ζάχερ, ενώ την ίδια μέρα ήταν καλεσμένος στο υπουργείο Εσωτερικών για να διατυπώσει τα αιτήματα των Αφγανών προσφύγων.
«Ζω στην Ελλάδα πέντε χρόνια. Τα τρία τελευταία με κόκκινη κάρτα» (αναγνώριση πρόσφυγα), απαντά ο Μοχάμετ διευκρινίζοντας: «Πήγα στο Αλλοδαπών, όπου μου ζήτησαν να υπογράψω ένα χαρτί και το υπέγραψα. Δεν υπήρχε μεταφραστής. Στην αρμόδια επιτροπή με ρώτησαν για ποιο λόγο ήρθα στην Ελλάδα. Τους εξήγησα την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα μου λόγω του πολέμου. Πρόσθεσα πως.........
 για τους ίδιους λόγους βρίσκονται στην Ελλάδα 16.000 Αφγανοί. Οτι δουλεύω σε όποια δουλειά βρίσκω. Και ταυτόχρονα τρέχω από τα ξημερώματα μέχρι τα μεσάνυχτα για να βοηθήσω τους συμπατριώτες μου, διότι δεν έχει οριστεί άλλος εκπρόσωπός τους».


Σύμφωνα με την Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», ο λόγος που επικαλείται η αρμόδια επιτροπή, για την απόρριψη του αιτήματός του είναι ότι κατά την είσοδό του στην Ελλάδα «δήλωσε ότι ήρθε για οικονομικούς λόγους». Προσθέτουν πως «οι πρόσφυγες θύματα πολέμου, στον οποίο συμμετέχει η χώρα μας, δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται ως αιχμάλωτοι και εγκληματίες» ζητώντας από το αρμόδιο υπουργείο να παγώσει τη διαδικασία απέλασης του Μοχάμετ και να καταργήσει τους περιορισμούς στην παροχή ασύλου.
Ο ίδιος ο Μοχάμετ λέει ότι «είναι πιθανόν να με απελάσουν στο Αφγανιστάν. Αλλά δεν ζω με τον φόβο κι ας κινδυνεύει εκεί η ζωή μου. Το να πάρω άσυλο όμως αποτελεί δικαίωμά μου. Γνωρίζω βέβαια ότι από τους περίπου 40.000 Αφγανούς που περνώντας από την Ελλάδα υπέβαλαν αιτήματα ασύλου, δόθηκε τελικά άσυλο σε 15-20 άτομα».


ΠΗΓΗ: http://prezatv.blogspot.com/