Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης ενημερώνει σχετικά με το πριμ εγκατάστασης

Με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Κ. Μπατζελή-Μ. Καρχιμάκη) καταβλήθηκε και έχει κατατεθεί πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων στους τραπεζικούς λογαριασμούς 1500 περίπου Νέων Αγροτών σε ολόκληρη την Ελλάδα η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ του πριμ εγκατάστασης που εκκρεμούσε από το 2003 και μετά.
Με αυτή την απόφαση δόθηκε τέλος σε μια χρόνια εκκρεμότητα που η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν..............
 είχε υλοποιήσει προκειμένου να ικανοποιεί άλλες επιλογές, αλλά και να κρατεί τους νέους αγρότες υπό καθεστώς ομηρείας για το αυτονόητο δικαίωμά τους.
Ταυτόχρονα, με αυτήν την απαράδεκτη επιλογή των καθυστερήσεων είχε φέρει σε καθεστώς χρεοκοπίας εκατοντάδες νέους αγρότες που δεν τους είχε καταβληθεί η ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΣΗ του πριμ εγκατάστασης από το τρίτο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.
Αυτή η απόφαση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που ικανοποίησε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία τη δίκαιη απαίτηση των νέων αγροτών αφορούσε και 300 περίπου νέους αγρότες στην Κρήτη (Λασίθι-Ηράκλειο, Ρέθυμνο-Χανιά) στους οποίους όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα καταβλήθηκε στους προσωπικούς τους λογαριασμούς ήδη το ποσό του 1.500.000 ΕΥΡΩ.