Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Κατάσχεση 3 τόνων αλλοιωμένου κρέατος- Επιστολές Καρχιμάκη προς Π. Μπεγλίτη και Μ. Ξενογιαννακοπούλου

Περισσότερο από 3 τόνους αλλοιωμένων και ακατάλληλων για κατανάλωση κρεάτων, κατέσχεσαν από την εταιρεία εμπορίας κρέατος με την επωνυμία «Θεσπρωτία ΑΕ», στην αγορά του Αγ. Ι. Ρέντη, οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά.


Είχαν προηγηθεί καταγγελίες στη Νομαρχία Πειραιά κτηνοτρόφων από τη Βόρειο Ελλάδα και εμπόρων κρέατος, σύμφωνα με τις οποίες η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν ασυνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις – τα χρέη σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς ξεπερνούν τα 5 εκ. € - ενώ κάθε δυνατότητα επικοινωνίας με κάποιον υπεύθυνό της ήταν αδύνατη...........................





Επίσης το ίδιο χρονικό διάστημα η Νομαρχία Πειραιά πληροφορήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό ότι ποσότητα κατεψυγμένου γεμιστού ρολού κοτόπουλου που είχε προμηθευτεί από τη συγκεκριμένη εταιρεία απεδείχθη μετά από εργαστηριακές αναλύσεις ότι ήταν Μη Ασφαλές – Επιβλαβές για τη δημόσια υγεία καθώς ανιχνεύθηκε σε αυτό σαλμονέλα.


Με εντολή του Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα και αφού ζητήθηκε η συνδρομή της εισαγγελίας και της αστυνομίας για το άνοιγμα του καταστήματος το κλιμάκιο κτηνιάτρων της Νομαρχίας Πειραιά με επικεφαλής τον αρμόδιο αντινομάρχη Σταύρο Μαρκάτο προχώρησε σε έλεγχο των εγκαταστάσεων και του φορτηγού ψυγείου της εταιρείας όπου κατέσχεσαν συνολικά 3,7 τόνους διάφορα κρέατα, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.


Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιχάλης Καρχιμάκης, με δύο επιστολές του ενημέρωσε σχετικά τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη και τηνΥπουργό Υγείας κα. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.