Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Και στην Πάτρα ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι ωρομίσθιοι

Την Κυριακή 22/11 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή Συνέλευση του «Συντονιστικού Πάτρας Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών». Η Συνέλευση συζήτησε τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης μετά τις δηλώσεις Διαμαντοπούλου. Αποφάσισε πως οι προσπάθειες διάλυσης της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, οι προσπάθειες καταπάτησης των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς μας, θα συναντήσουν την αντίδραση του κόσμου της αδιοριστίας. ...................


Οι ωρομίσθιοι (με ή χωρίς προϋπηρεσία) και οι αναπληρωτές, μαζί με τους μόνιμους συναδέλφους μας, θα προασπίσουμε το Δημόσιο Σχολείο και θ' απαντήσουμε ενωμένα και αποφασιστικά στις όποιες προσπάθειες διάσπασής από πλευράς υπουργείου.
Αποφασίστηκε:
1. Συμμετοχή στην Πανελλαδική Κινητοποίηση το Σάββατο 28/11, στις 12.30 μμ στην Αθήνα, στα Προπύλαια. Τα λεωφορεία ξεκινάνε από το πάνω μέρος της πλ. Γεωργίου στις 9.30 πμ. Η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας στηρίζουν την κινητοποίηση και μισθώνουν λεωφορείο.
2. Συμμετοχή στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ τη Δευτέρα 30/11.
3. Παρέμβαση από Δευτέρα 23/11 μέχρι και Παρασκευή 27/11 στα σχολεία της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, για ενημέρωση - συζήτηση με τους συναδέλφους και διανομή καλέσματος.
4.Επόμενη Συνέλευση του Συντονιστικού, το Σάββατο 5/12.
Αγωνιζόμαστε για
•Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς με παράλληλη μείωση των μαθητών στην τάξη.
•Όχι στην απαξίωση της προϋπηρεσίας - όχι στην κατάργηση του πίνακα προϋπηρεσίας.
•Κατάργηση της ωρομισθίας και όλων των μορφών ελαστικής εργασίας.
Συντονιστικό Πάτρας Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών