Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Α.): ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Οι νέες εξαγγελίες της Υπουργού Παιδείας, κας Διαμαντοπούλου, περί αλλαγής στον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών, έχουν δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιοι βλέπουν τους κόπους τους, ετών ολόκληρων, να διαγράφονται εν μία νυκτί.
Η Π.Ε.Α. δηλώνει απερίφραστα την αντίθεσή της σ’ αυτές τις εξαγγελίες.
Οι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι όλων των κλάδων, απαιτούμε.......
 να διατηρηθεί το ισχύον μικτό σύστημα διορισμών (ΑΣΕΠ –αναπληρωτές ) και επιπλέον:

-Θέσπιση «μέγιστου χρόνου παραμονής στην αναπλήρωση» τα δύο διδακτικά έτη καθαρής προϋπηρεσίας
-Αύξηση του ποσοστού μονίμων διορισμών από τους πίνακες αναπληρωτών, που συντάσσονται με κριτήριο την καθαρή προϋπηρεσία στα δημόσια σχολεία αρμοδιότητας Υπουργείο Παιδείας, από 40% σε 50%.
-Άμεση απορρόφηση, και πέραν των ποσοστών μονίμων διορισμών, των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που υπάγονται στις κατηγορίες του 30μήνου και 24μήνου.
-Όλες οι προσλήψεις αναπληρωτών-ωρομισθίων στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητας Υπουργείο Παιδείας να πραγματοποιούνται από τον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών-Ωρομισθίων του Υπουργείο Παιδείας.
Το σύστημα αυτό των διορισμών καθιερώθηκε κατόπιν πολυετών και μακρών αγώνων και είμαστε πεπεισμένοι ότι εξυπηρετεί όλες τις δίκαιες ανάγκες των εκπαιδευτικών αλλά και της εκπαίδευσης.
Από την κυρία Υπουργό αναμέναμε κινήσεις που να οδηγούν στη γρήγορη απορρόφηση των αναπληρωτών και ωρομισθίων, πάντοτε με βάση τις προεκλογικές της εξαγγελίες, και όχι την κατάργηση του ισχύοντος συστήματος, η οποία οδηγεί τους αναπληρωτές στο δρόμο για νέους αγώνες για την εξασφάλιση της εργασιακής τους αποκατάστασης!
Στη δύσκολη αυτή στιγμή, όπου διακυβεύονται τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων οικογενειών, περιμένουμε την συμπαράσταση και τη στήριξη όλων των φορέων και των πολιτικών παραγόντων στο δίκαιο αγώνα μας.


ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ