Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΔΑΚ:Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Εσπερίων

Η απαράδεκτη κατάσταση της Δημοτικής αρχής του Δήμου Εσπεριών, να κρατά απλήρωτους τους εργαζόμενους για αρκετους μήνες συνεχίζεται. Φαίνεται πως είναι δύσκολο να καταλάβει η Δημοτική αρχή και ο.....
 Δήμαρχος κ. Αυλωνίτης ότι το Αυτονόητο Δικαίωμα κάθε εργαζόμενου, δηλαδή να πληρώνεται για την εργασία που προσφέρει, δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο συναλ-λαγής, εκβιασμών και ότι δεν μπορεί να μπαίνει στη διαδικασία νομικών και νομικίστικων προσκομμάτων και δικαιολογιών
Συγκεκριμένα οι περίπου 25 εργαζόμενοι που εργάζονται με διάφορες συμβάσεις στις αναπτυξιακές Επιχειρήσεις του Δήμου Εσπερίων δεν έχουν πάρει τις δεδουλευμένες τους αποδοχές για εργασία τεσσάρων μέχρι και έντεκα μηνών περίπου. Μάλιστα σε ορισμένους εργαζόμενους η Δημοτική αρχή χρωστάει μισθούς από το 2008!!!.
Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση σε βάρος των εργαζομένων έχει είδη δημιουργήσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα τόσο για τους ίδιους τους εργα-ζόμενους όσο και για τις οικογένειές τους. Οι όποιες δικαιολογίες που προβάλει η Δημοτική αρχή μέσω του Δημάρχου κ. Αυλωνίτη, είναι προσπάθεια συγκάλυψης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας Δήμων και Κοινοτήτων και των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει τα κόμματα του δικομματισμού. Ένα θεσμικό πλαίσιο που έχει μετατρέψει τους Δήμους και τον Δήμο Εσπερίων σε μοχλό υλοποίησης της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Μήτρα αυτής της πολιτικής είναι οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ελαστικές σχέσεις εργασίας (συμβασιούχοι, 8μηνα κλπ). Αυτήν την πολιτική την έχει αποδεκτή η πλειοψηφίας της κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ) και την υλοποιούν οι Δημοτικές αρχές και οι Δήμαρχοι που στη-ρίζονται από το ΠΑΣΟΚ τη ΝΔ και τα πολιτικά τους συμπληρώματα.
Τέτοια λειτουργία των Δήμων επέβαλε ο Καποδίστριας 1, μετατρέποντας τους δήμους σε Ανώνυ-μες Εταιρείες. και σε επιχειρήσεις. Ίδια και χειρότερη πολιτική σε βάρος των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων έρχεται να επιβάλει ο Καποδίστριας 2 με στόχο την κατάργηση των εναπομεινάντων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και σχέσεων εργασίας, την επιβολή νέων δημοτικών χαρατσιών, κλπ .


Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΔΑΚ) Δήμου Εσπερίων εκφράζει για μια ακόμα φορά την συμπαράσταση στους απλήρωτους εργαζόμενους συνδημότες μας και καλεί τους εργαζόμενους να συστρατευτούν με την Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση (ΔΑΚ) και το ΠΑΜΕ και με την πάλη τους: Να απαιτήσουν να καταβληθούν άμεσα οι δεδουλευμένες αποδοχές σε όλους τους εργαζόμενους.
Να διεκδικήσουν την κατάργηση όλων των Δημοτικών αναπτυξιακών κλπ επιχειρήσεων και την μεταφορά του αντικειμένου τους, μαζί με το αντίστοιχο προσωπικό στο Δήμο με μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.