Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Έργα και παρεμβάσεις της Νομαρχίας

Τα εκτελούμενα από τη Νομαρχία έργα οδοποιίας στην κεντρική και νότια Κέρκυρα επισκέφτηκε χθες ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη Κώστα Λέσση και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Νικήτα Καραλή.
Ειδικότερα:.............

Στην περιοχή του Δήμου Αχιλλείων είδαν από κοντά:
•Τα εκτελούμενα αντιπλημμυρικά έργα στη θέση «Τζερά» στην επαρχιακή οδό Ποντή - Καστελλάνων.
•Το πεζοδρόμιο για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στο Σχολικό Κέντρο Κυνοπιαστών.
•Το μεγάλο τοιχίο αντιστήριξης στην επαρχιακή οδό Λευκίμμης, στην είσοδο των Μπενιτσών.
Στην περιοχή του Δήμου Λευκιμμαίων, ο Νομάρχης επισκέφτηκε, παρουσία του εργολάβου, την επαρχιακή οδό Λευκίμμης - Νεοχωρίου όπου δόθηκαν οι τελευταίες οδηγίες για να ξεκινήσει άμεσα η εκτέλεση του έργου διαπλάτυνσης του δρόμου.
Παράλληλα ξεκινούν από συνεργεία της Νομαρχίας εργασίες καθαρισμού του κεντρικού ρέματος στην είσοδο του Νεοχωρίου όπου οι τελευταίες βροχές προκάλεσαν πλημμύρες και μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους.
Τέλος, ο Νομάρχης και οι συνεργάτες του είδαν από κοντά τα εκτελούμενα έργα ασφαλτόστρωσης στο κέντρο των Ριγγλάδων.
Όλα τα παραπάνω έργα χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους της Νομαρχίας που προέρχονται από τους θεσμοθετημένους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.).
Αντίστοιχα έργα εκτελούνται αυτή την περίοδο σε ολόκληρο το Νομό ενώ τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, είτε ως νέα είτε ως συνεχιζόμενα, βρίσκονται σε αναμονή ενόψει εγγραφής τους στη ΣΑΝΑ 8 του Υπουργείου Οικονομίας.


Σήμερα ο Νομάρχης υπέγραψε την σύμβαση εκτέλεσης του έργου βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Κάτω Γαρούνα – Παυλιάνα στο Δήμο Μελιτειέων του οποίου η εκτέλεση ξεκινάει άμεσα.