Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΑΡΟΚΟ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί εργαζόμενους, εργαζόμενες, άνεργους, συνταξιούχους, μετανάστες, νέους και νέες, εργαζόμενους με stage, συμβασιούχους, να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο την ΤΡΙΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ που θα γίνει στο ΣΑΡΟΚΟ στις 7 το βράδυ. Να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, ώστε η καπιταλιστική κρίση, η επιθετικότητα της πλουτοκρατίας και η..... αντιλαϊκή πολιτική να πάρουν απάντηση με μαζικό ταξικό αγώνα, εντείνοντας τις προσπάθειες για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι παλαιάς κοπής, δοκιμασμένη και με αντιλαϊκά αποτελέσματα. Επιδιώκει να κάνει συνένοχη την εργατική τάξη, να την ποτίσει με το δηλητήριο του συμβιβασμού, της υποταγής, να μειώσει τις απαιτήσεις της. Οι προγραμματικές δηλώσεις ήρθαν και επίσημα να επιβεβαιώσουν την συ-νέχιση της πολιτικής: «γη και ύδωρ» στην ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Ότι ανακοινώθηκε δεν έχει καμιά σχέση με τις πραγματικές σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η πολιτική είναι στην κατεύθυνση της συνολικής γραμμής πλεύσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε). Θα «ταΐσουν» και πάλι το μεγάλο κεφάλαιο με δισ. ευρώ, νέες επιδοτήσεις, προνόμια και φοροαπαλλαγές. Τα καινούργια εφευρήματα περί «πράσινης ανάπτυξης και πράσινης οικονομίας» θα αποτελέσουν ένα ακόμα πεδίο κερδοφορίας του κεφαλαίου και των πολυεθνικών.
Πρόκληση για το λαό, τους εργαζόμενους, τους νέους και τους συνταξιούχους τα «ψίχουλα» της κυβέρνησης
Η εργατική τάξη δεν πρέπει να αποδεχτεί τα ψίχουλα που της πετάει η κυβέρνηση για αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό που σημαίνει πρακτικά 30 και 40 λεπτά «αύξηση» την ημέρα στο μεροκάματο ή το εφάπαξ βοήθημα στους οικονομικά εξαθλιωμένους. Να διεκδικήσει 1.400 ευρώ κατώτερο μισθό, 1.120 ευρώ κατώτερη σύνταξη, γιατί οι εργαζόμενοι έχουν σύγχρονες ανάγκες και επιβάλλεται να ικανοποιηθούν, αφού αυτοί παράγουν τον πλούτο και αυτός τους ανήκει.
Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ανοίξει εκ νέου το Ασφαλιστικό επιδιώκοντας να προωθήσει νέες ανατροπές, όπως αυτές έχουν δρομολογηθεί και συναποφασιστεί στα πλαίσια της ΕΕ. Βασικός στόχος παραμένει η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η μείωση των συντάξιμων αποδοχών και δραστική περικοπή των κρατικών επιδοτήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και βέβαια το πετσόκομμα των (ούτως ή άλλως περιορισμένων) υπηρεσιών Υγείας των ασφαλισμένων. Η εργατική τάξη να διεκδικήσει σύνταξη στα 60 για τους άντρες, 55 για τις γυναίκες και 55 - 50, αντίστοιχα, στα Βαρέα και Ανθυγιεινά απαιτώντας την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Είναι εμπαιγμός για τους φτωχούς αγρότες οι απαράδεκτες (δήθεν) αυξήσεις μερικών ευρώ στις συντάξεις ΟΓΑ Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δίνει εξετάσεις στην ΕΕ ότι θα εφαρμόσει πιστά την ΚΑΠ που έχει οδηγήσει την φτωχή αγροτιά στο ξεκλήρισμα και την συγκέντρωση της γης στους νεοτσιφλικάδες.
Οι ιδιωτικοποιήσεις θα συνεχιστούν και οι εργασιακές σχέσεις θα γίνουν χειρό¬τερες για το σύνολο των εργαζομένων και ιδιαίτερα για τους νέους
Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τα ψέματα για δήθεν κατάργηση της ανασφάλιστης εργασίας, την κα¬τάργηση των stage, αφού αυτά θα παραμείνουν στον ιδιωτικό τομέα. Παραμένει το αντεργατικό πλαίσιο της εκ περιτροπής εργασίας, της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, το αίσχος του δουλεμπορίου και των νοικιασμένων εργαζόμενων.
Τα όνειρα της νεολαίας δεν χωράνε σε κανένα καθεστώς απλήρωτης, μερικής, και ανασφάλιστης εργασίας. Μόνη λύση για τους νέους και τις νέες, είναι να σταθούν απέναντι στην πολιτική αυτή και να δώσει τη μάχη συνολικά με την εργατική τάξη για σταθερή και μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Είναι πρόκληση για τους άνεργους τα κίνητρα στην εργοδοσία για δήθεν προσλήψεις.
Είναι κοροϊδία όταν η κυβέρνηση λέει ότι θα κάνει 3.000 προσλήψεις στο χώρο της Υγείας, όταν οι ετήσι¬ες συνταξιοδοτήσεις είναι πολύ περισσότερες και την στιγμή αυτή τα κενά υπερβαίνουν τις 25.000. Την ίδια στιγμή το ιδιωτικό κεφάλαιο επεκτείνεται στο χώρο της υγείας αυξάνοντας τα κέρδη του και ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους που έχουν την ανάγκη υπηρεσιών υγείας.
Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, από εκεί που σταμάτησε η ΝΔ. Η στάση της για το ξεπούλημα του λιμένα Πειραιώς στην Cosco είναι ενδεικτική καθώς επίσης για την Ολυμπιακή, τον ΟΤΕ... και πάει λέγοντας.
Καμία αναμονή. Ανασύνταξη του εργατικού κινήματος τώρα
Οι θέσεις της ΓΣΕΕ, οι θέσεις του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού ήταν και είναι επικίνδυνες. Η εργατική τάξη έχει αντίθετα ταξικά συμφέροντα με το κεφάλαιο, δεν είναι ούτε εταίρος, ούτε συνεταίρος με τους εκμεταλλευτές που πλουτίζουν από το μόχθο της. Η συναίνεση με τους βιομηχάνους και τα άλλα τμήματα των εκμεταλλευτών που ακολουθεί η ΓΣΕΕ, με τη στήριξη της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, αποσκοπεί στη στήριξη των επιχειρηματιών, στην επιβολή μαζικών ομαδικών απολύσεων και άλλων αντεργατικών μέτρων.
Καταδικάζουμε τις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, γινόμαστε πιο απαιτητικοί. Γιατί εμείς οι εργάτες και οι εργάτριες, εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε τον πλούτο και έχουμε υποχρέωση να τον διεκδικήσουμε. Έχουμε υποχρέωση να οργανωθούμε καλύτερα, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις και να ανοίξουμε το δρόμο που αντιστοιχεί στα συμφέροντα και στις ανάγκες των πολλών, το δρόμο που θα μας απαλλάξει από την ανεργία, την ανασφάλεια, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση. Να αποδυναμώσουμε τον εργοδοτικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό ενισχύοντας το ΠΑΜΕ.
Απαιτούμε μέτρα με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες, του σημερινού επιπέδου ζωής:
 Πλήρης κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και STAGE χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατώτερος μισθός για όλους τους εργαζόμενους 1.400 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1.120 ευρώ. Κατώτερο μεροκάματο 56 ευρώ. Μόνιμη εργασία με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
 Σύνταξη στα 60 χρόνια εργασίας για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες και αντίστοιχα στα 55 και 50 χρόνια για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Νομοθετική κατοχύρωση για 35ωρο - 7ωρο -5νθήμερο. Επίδομα ανεργίας 1120 ευρώ για όλη τη διάρκεια της ανεργίας, για όλες τις κατηγορίες των ανέργων χωρίς προϋποθέσεις και υγειονομική φροντίδα και περίθαλψη.
 Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οικονομική ενίσχυση όλων των ασφαλιστικών ταμείων και σταμάτημα κάθε μορφής τζογαρίσματος των αποθεματικών τους. Κανένας πλειστηριασμός για χρέη στεγαστικών δανείων σε πρώτη και δεύτερη κατοικία.
 Πραγματικά δικαιώματα στη γυναίκα και στη μητρότητα-οικογένεια: δημόσιοι δωρεάν βρεφο¬νηπιακοί σταθμοί χωρίς τροφεία για όλους, δωρεάν κρατικές παιδικές κατασκηνώσεις για τα παιδιά όλων των εργαζομένων και των ανέργων. Απαγόρευση της νυχτερινής δουλειάς των γυναικών στη βιομηχανία και στη βιοτεχνία. Απαγόρευση απολύσεων στις έγκυες γυναίκες. Άδεια κυήσεως και το-κετού και γαλουχίας ίδιες και ίσες για τις εργαζόμενες στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα. Πολιτική ανάπτυξης λαϊκής στέγης, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα νέα ζευγάρια.
 Πλήρη και ίσα δικαιώματα για όλους τους μετανάστες.
 Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα υγείας-πρόνοιας με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος και τους εργοδότες. Κατάργηση κάθε ιδιωτικής επιχει¬ρηματικής δράσης στην υγεία-πρόνοια. Μαζικές προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με κά¬λυψη όλων των οργανικών κενών.
 Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Ενιαίο δημόσιο δωρεάν σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης με σύνδεση του πτυχίου με το δικαίωμα στην επαγγελματική κατοχύρωση. Κατάργηση του νόμου-πλαίσιο της ΝΔ και των σχετικών νόμων του ΠΑΣΟΚ. Κατάργηση των κολλεγίων, όχι ιδιωτικά πανεπιστήμια.