Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Δηλώσεις Στέφανου Γκίκα για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων


Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση μόλις ανακοινώθηκαν οι επιτυχόντες Κερκυραίοι μαθητές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας μας

«Επιθυμώ να συγχαρώ όλους τους Κερκυραίους μαθητές και μαθήτριες που πέτυχαν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις. Εύχομαι να έχουν μια παραγωγική και χαρούμενη φοιτητική ζωή τα επόμενα χρόνια και να πετύχουν τους στόχους τους στην επαγγελματική τους ζωή.
Όμως θα ήθελα για άλλη μια φορά να εκφράσω τον προβληματισμό μου για τα χαμηλά ποσοστά επιτυχίας των Κερκυραίων μαθητών, που είναι αρκετά χαμηλότερα από τον πανελλαδικό μέσο όρο. Το φαινόμενο αυτό που δυστυχώς είναι διαρκές πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τόσο την εκπαιδευτική κοινότητα της Κέρκυρας, όσο και τους θεσμικούς φορείς και βεβαίως τους γονείς , και να αποφασισθεί σειρά δράσεων με κύριους άξονες τη διευκόλυνση των μαθητών που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Αυτονόητο είναι ότι η παρακολούθηση και η αυξημένη φροντίδα των γονέων παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια των παιδιών μας και αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε όλοι οι γονείς ιδιαίτερα.»