Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Δηλώσεις Στέφανου Γκίκα για τη μοριοδότηση στις προσλήψεις

Με αφορμή την εισαγωγή προς συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, της ρύθμισης για την μοριοδότηση στις προσλήψεις των κατοίκων των νησιωτικών και ορεινών περιοχών κατ’ εφαρμογή του Άρθρου 101 του Συντάγματος, ο Πολιτευτής της ΝΔ κ. Στέφανος Γκίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Αποτελεί εξαιρετικά θετικό γεγονός, η εισαγωγή προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η μοριοδότηση της εντοπιότητος, αν και θα έπρεπε να είχε γίνει αρκετούς μήνες νωρίτερα.
Βεβαίως και με πάσα επιφύλαξη, ακούγοντας προχθεσινές δηλώσεις θεσμικών φορέων, οι οποίοι μιλούσαν για 30% προσαύξηση της μοριοδότησης στις περιπτώσεις διαγωνισμών (Άρθρο 17 Ν.2190/1994) και βλέποντας την προς συζήτηση τροπολογία, η οποία μιλάει για μοριοδότηση 30 μονάδων, που στην ουσία είναι 20, γενάτε το εύλογο ερώτημα του τί ακριβώς ισχύει, δεδομένου ότι η πριμοδότηση των Κερκυραίων με 30 (20 μονάδες) θεωρώ, ότι είναι εξαιρετικά χαμηλή.
Επίσης μένει να διευκρινιστεί εάν τελικά η τροποποίηση του Άρθρου 18 του Ν. 2190/1994 που αναφέρετε στην πλήρωση θέσεων βάση προτεραιότητος δηλ. με μοριοδότηση προβλέπει απόλυτη πρόταξη της εντοπιότητος, κάτι που αποτελεί την πεμπτουσία του όλου θέματος και η οποία εξασφαλίζει την πρόσληψη των Κερκυραίων στον τόπο τους.
Επικοινώνησα με τους αρμόδιους φορείς και αναμένω τις διευκρινίσεις τους.»