Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Τι λέει το ΔΣ των Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ

Το ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων εκφράζει, εκ μέρους όλων των εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ, την βαθύτατη λύπη του για την πρόσφατη οικογενειακή τραγωδία ενός συνάδελφου μας. Αποφασίζουμε και αναστέλλουμε προσωρινά τις κινητοποίησεις μας ως το ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης στο αβάσταχτο πόνο της οικογένειας του συνάδελφου μας. Κουράγιο Σπύρο .....

Το Σωματείο των Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ πραγματοποίησε στις 28/7/2009 έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να αξιολογήσει και να αποφασίσει για την στάση της Διοίκησης όσον αφορά το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2009 και την έναρξη αποπληρωμής των καθυστερούμενων. Παράλληλα εξέτασε και νέο κρούσμα, αυτήν την φορά από την Διεύθυνση της Επιχείρησης, του εργοδοτικού αυταρχισμού και τρομοκρατίας εις βάρος μιας συνάδελφου. Το ΔΣ του Σωματείου κατέληξε στην ακόλουθη ανακοίνωση :

Δεν υπάρχει τίποτα ποιο ηθικό από το να παλεύεις για το δικαίωμα να εργάζεσαι και να πληρώνεσαι με τους όρους που έχεις από κοινού με την Διοίκηση της Επιχείρησης αποδεχθεί. Το ανήθικο είναι κάθε τι, που εμποδίζει εσκεμμένα αυτό το δικαίωμα σου.

Στην περίπτωση της ΔΕΥΑΚ η Διοίκηση αλλά και η Διεύθυνση της Επιχείρησης αποδεικνύουν καθημερινά ότι δεν έχουν ηθικούς φραγμούς. Οι πολιτικές και οι διαχειριστικές αποφάσεις τους δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των εργαζομένων τις ΔΕΥΑΚ και στην τελική ανάλυση ούτε αντιμετωπίζουν τις επιχειρησιακές ανάγκες και τις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού. Είναι φανερό ότι η σημερινή Διοίκηση μαζί με την Διεύθυνση έχουν αποτύχει. Η άρνησή τους να το αποδεχτούν και η επιμονή τους στην τακτική του “διαίρει και βασίλευε” αποσταθεροποιεί ότι έχει δημιουργηθεί από τους εργαζόμενους και τους οικονομικούς πόρους των Κερκυραίων στα προηγούμενα είκοσι χρόνια και έχει ακόμη αντέξει στο αμείλικτο, για τους εργαζόμενους και Επιχειρήσεις κοινωφελούς χαρακτήρα, πολιτικο-οικονομικό περιβάλλον.

Η τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της Επιχείρησης έδειξε ξεκάθαρα ότι για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την εντατικοποίηση του αγώνα τους. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε επιλεκτικές, βλαπτικές και αδικαιολόγητες διευθυντικές παρεμβάσεις στο προσωπικό με την πρόφαση της βελτίωσης λειτουργίας της Επιχείρησης. Είναι απαράδεκτο και αγγίζει τα όρια διευθυντικής ανεπάρκειας όταν αυτό συμβαίνει στην συγκεκριμένη συνάδελφο μετά από πολύχρονη υπηρεσία της και εκτελώντας αποφάσεις των ανωτέρων τις, ή μήπως ενόχλησε το γεγονός ότι η συνάδελφος τοποθετήθηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων υπέρ των κινητοποιήσεων; Εάν πράγματι θέλει να βελτιώσει η Διεύθυνση και κατά προέκταση η Διοίκηση την λειτουργία της Επιχείρησης τότε επιλέξανε λάθος τρόπο. Αλλού είναι το πρόβλημα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι εργαζόμενοι απαιτούν από την Διοίκηση ενημέρωση και μια συζήτηση για την κατάσταση της Επιχείρησης. Αντί αυτού εισπράττουν την απαξίωση. Λες και οι εργαζόμενοι δεν έχουν να πουν τίποτα. Λες και η εμπειρία και η άποψη των εργαζομένων είναι μπροστά στην δική τους μια αμελητέα υπόθεση. Εδώ είναι η αρχή του προβλήματος. Τονίσουμε ξανά, ότι την δική μας ηθική δεν την πετάμε για πρόσκαιρες ευκαιρίες. Δεν χαρίζουμε σε κανέναν τα δικαιώματά μας και ας λέγεται Διοίκηση ή Διεύθυνση.

Θα συνεχίσουμε ενωμένοι τον αγώνα μας για την Συλλογική Σύμβαση 2009, για την άμεση έναρξη της αποπληρωμής των καθυστερούμενων και εναντίον κάθε αντεργατικής πολιτικής και απόφασης !!