Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Συνεχίζονται οι απολύσεις στην Κλίμακα- Αναφορά Α. Γκερέκου στη Βουλή

Σε συνέχεια της με Αριθμ. Πρωτ. 1309/29-6-2009 καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σε οικοτροφεία της Εταιρείας «ΚΛΙΜΑΚΑ» στην Κέρκυρα, η βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου, κατέθεσε αναφορά στη βουλή:
To πλήρες κείμενο της καταγγελίας του Εργατικού Κέντρου, έχει ως εξής:
«Tο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας καταγγέλλει για άλλη μια φορά την Εταιρεία «ΚΛΙΜΑΚΑ» η οποία εφαρμόζει αντεργατική, αντισυνδικαλιστική και αντικοινωνική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους της, συνεχίζοντας τις παράνομες απολύσεις που είχε ξεκινήσει το έτος 2008.
Υπενθυμίζουμε ότι τότε είχε απολύσει από τα οικοτροφεία ΑΡΓΩ και ΝΕΦΕΛΗ το Γενικό Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικού Τομέα Υγείας Αλεξάκη Ιωάννη και άλλους εργαζόμενους μέλη του σωματείου.
Σήμερα συνεχίζει τις παράνομες απολύσεις αφού εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα μέσα σε μια νύχτα μετέφερε κάποιους ασθενείς του οικοτροφείου Αργώ στο οικοτροφείο Νεφέλη και σε κάποιες άλλες μονάδες, ειδοποιώντας τους 13 εργαζόμενους που απασχολούνταν σε αυτό μεταξύ των οποίων είναι ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος, ο αναπληρωτής Γ. Γραμματέας και η ταμίας του σωματείου να προσέλθουν την Παρασκευή 26/6/2009 για να παραλάβουν τις απολύσεις τους.
Η Εταιρεία πάρα από τον οικονομικό στραγγαλισμό των εργαζομένων θέλει να διαλύσει και το σωματείο τους από αντεκδίκηση γιατί διεκδίκησαν τα εργασιακά και μισθολογικά τους δικαιώματα αλλά και επειδή κατήγγειλαν τις παράνομες πράξεις της.
Επειδή οι παραπάνω ενέργειες είναι παράνομες και καταχρηστικές ζητάμε την άμεση παρέμβαση όλων των αρμοδίων για την άμεση επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων και παράλληλα αναρωτιόμαστε γιατί το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να συνεργάζεται με την παραπάνω εταιρεία παρόλες τις καταγγελίες που έχει για τις παράνομες πράξεις της.
Τέλος δηλώνουμε ότι σαν ΕΚΚ θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων μέχρι την τελική τους δικαίωση.»